images

Eurovision Canada se va alătura familiei în 2023

Actualizați-vă colecția de steaguri!  „Eurovision Canada” va fi pe ecranele de televiziune începând cu 2023.

Artiști din fiecare dintre cele 10 provincii și trei teritorii, reprezentând fiecare gen muzical, vor concura cu toate melodiile originale noi în direct la Eurovision Canada.

Unele dintre cele mai populare și puternice melodii din lume au fost scrise de canadieni – de la Joni Mitchell, Neil Young, Leonard Cohen, Carly Rae Jepsen, Robbie Robertson, Buffy Sainte-Marie, Gordon Lightfoot, k.d.  lang, Sarah McLachlan, The Tragically Hip și Shania Twain, până la Justin Bieber, Drake și The Weeknd, pentru a menționa doar o mică selecție.

Și, bineînțeles, Céline Dion din Charlemagne, a câștigat Eurovision Song Contest 1988, reprezentând Elveția cu Ne Partez Pas Sans Moi.

Eurovision Canada va beneficia de această lungă tradiție de compozitori incredibili și va celebra cel mai bun talent canadian contemporan.

Formatul va poziționa artiștii față în față cu alți reprezentanți provinciali/teritoriali într-o serie de Competiții de calificare televizate, care duc la semifinale și la marea finală.

Martin Österdahl, Executive Suervisor al Eurovision Song Contest, a comentat:

Moștenirea unică a Eurovision Song Contest datează de 67 de ani, iar popularitatea să la nivel mondial continuă să crească.  Este timpul că și Canada să se alăture petrecerii și să devină un jucător în acest spectacol mondial.  Dragostea pentru muzică este universală, iar celebrarea diferitelor genuri și stiluri ale muzicii transcende granițele, unind oamenii într-un mod în care nicio altă formă de artă nu poate.  Suntem încântați că am găsit cei mai buni parteneri care să ofere o altă versiune a acestui fenomen plin de bucurie noilor fani și să împărtășim această competiție remarcabilă cu oamenii canadieni”.

Lindsay Cox, showrunner la Insight Productions a adăugat:

Scrierile fenomenale de cântece și muzicalitatea extraordinară din această țară pot fi împotriva oricăruia din lume, motiv pentru care Canada este casă perfectă pentru următoarea iterație a Eurovision Song Contest.  Suntem atât de onorați să colaborăm cu echipa Eurovision pentru a prezența imensul talent muzical din fiecare colț al națiunii noastre și pentru că telespectatorii canadieni să devină parte a acestui fenomen global.  Eurovision Canada va combină două forțe care ne-au unit întotdeauna națiunea: muzică fantastică și un spectacol live”.

Mai multe detalii despre partenerul care va difuza și gazdele vor fi anunțate în săptămânile următoare.

***

Eurovision.tv