images

Grecia: ERT a planificat două etape ale selecției sale Eurovision

Selecția greacă pentru Eurovision 2022 urmează să se desfășoare în două etape, conform Eurovision Fun.

Eurovision Fun raportează că procesul de selecție internă ERT pentru Eurovision 2022 va fi alcătuit din două faze și urmează să înceapă săptămâna viitoare, după încheierea perioadei de depunere. Un total de 25 de artiști au candidat pentru a reprezenta Grecia la Eurovision Song Contest 2022, cu peste 40 de melodii. Se consideră că membrii juriului care vor judeca piesele înscrise este mai mare decât în anii trecuți.

Prima fază a procesului va implica selectarea unui număr mic (raportat ca fiind 3 sau 4) din melodiile de top (dintre cele 40 care au fost trimise). ERT se va întâlni apoi cu artiștii din spatele fiecărei melodii pentru a discuta restul detaliilor propunerii lor. După cum s-a declarat anterior, fiecare înscriere a necesitat crearea unor planuri pentru promovarea și prezentarea melodiei la concurs, pe lângă melodia în sine. Aceste elemente vor fi luate în considerare atunci când ERT alege artistul și cântecul pentru concurs.

Spre deosebire de anii trecuți, ERT își propune ca melodia și interpretul să fie alese înainte de sfârșitul anului pentru a permite mai mult timp pregătirii și promovării piesei.