images

Irlanda: Finala națională Eurovision 2022 va fi difuzată în emisiunea The Late Late Show

Irlanda se întoarce la o finală națională. Artistul Eurovision 2022 al țării va fi selectat într-o editie specială din The Late Late Show.

În formele sale anterioare, selecția națională din The Late Late Show ne-a oferit „It's For You” de Niamh Kavanagh, „Lipstick” și „Waterline” cântate de Jedward și „Only Love Survives”, printre altele. Formatul nu a mai fost folosit din 2015, când Molly Sterling a câștigat cu „Joacă cu numerele”.

Vorbind despre întoarcere, șeful delegației irlandeze la Eurovision, Michael Kealy, a spus:

„Sunt foarte încântat de întoarcerea unei finale naționale a Eurovision la emisiunea Late Late Show și de perspectiva de a da publicului un cuvânt de spus mai mare în selectarea melodiei noastre în Italia”.

„În fiecare an, Eurovision devine mai mare și mai competitiv ca niciodată și având în vedere expunerea enormă și recompensele financiare uriașe pentru câștigător, sper că vom atrage compozitori și interpreți de valoare.”

Artista din acest an, Lesley Roy, a câștigat zeci de mii de fani în toată Europa, pe baza implicării sale în Eurovision și a prezenței sale foarte puternice pe social media. În prezent, face un turneu extins în Marea Britanie și Irlanda. ”

La Eurovision 2022 va fi pentru prima dată când Irlanda va avea o finală națională din 2015 încoace. Toate piesele sale ulterioare au fost alese intern: Nicky Byrne, Ryan O'Shaughnessy, Brendan Murray, Sarah McTernan și Lesley Roy.

Data pentru noua finală națională nu este încă confirmată, însă RTÉ spune că va avea loc la începutul anului 2022.

RTÉ are, de asemenea, standarde înalte pentru cântăreți. Reprezentanții postului public spun că sunt în căutarea unor artisti cu „talent, impuls și ambiție de a concura la cel mai înalt nivel în fața unui public global de peste 200 de milioane de oameni”. Artiștii ar trebui, de asemenea, „să atragă în mod evident publicul tânăr, care reprezintă o cantitate semnificativă de telespectatori și fani ai Eurovision”.

Foto: Lesley-Roy-First-Rehearsal-Eurovision-2021 / wiwibloggs.com