images

Islanda: Söngvakeppnin 2022 va avea Finala pe 5 martie

Islanda își va selecta piesa care o va reprezenta la Eurovision Song Contest 2022 pe 5 martie, pe măsură ce Söngvakeppnin revine ca proces de selecție al țării.

Prima semifinală a Söngvakeppnin va avea loc pe 19 februarie, finalul urmând să se desfășoare pe 5 martie. Concursul va urma același format ca în anii precedenți, cu două semifinale și o finală. Un total de 160 de melodii au fost trimise către RÚV, piesele care concurează în selecție vor fi dezvăluite în ianuarie.

Fiecare semifinală va conține cinci melodii, două fiind alese din fiecare spectacol de către public pentru a intra în finală. O piesă va fi, de asemenea, salvată de un juriu și va concura în finală. Marea finală va avea toate cele cinci piese interpretate în prima rundă si votul va fi împărțit 50% jurii și 50% televot, determinând cei doi super finaliști. În Superfinală, cele două piese vor fi interpretate din nou de câștigătorul ales prin televot.

Anul trecut, RÚV a selectat intern câștigătorul Söngvakeppnin, Daði og Gagnamagnið din 2020, care urma să reprezinte Islanda la Eurovision înainte ca respectivul concurs să fie anulat. În 2021, piesa grupului „10 ani” a fost aleasă intern pentru a reprezenta Islanda la Eurovision. Un membru al Daði og Gagnamagnið a fost testat pozitiv cu COVID-19, cu doar câteva zile înainte de primul spectacol live, astfel încât o înregistrare a celei de-a doua repetiții a fost folosită pentru spectacolele live. Grupul a terminat pe locul 4 în Marea Finală.

foto: wiwibloggs