images

Scena Eurovision 2022 va fi creată de designerii italieni Atelier Francesca Montinaro

Designerii scenei pentru Eurovision 2022 au fost confirmați - și va fi o echipa italiana.  Scena PalaOlimpico va fi proiectată de Atelier Francesca Montinaro, care a proiectat anterior scene pentru Festivalul de Muzică de la Sanremo.

Atelierul Francesca Montinaro a împărtășit vestea bună pe rețelele de socializare, scriind:

"Este oficial!

„Atelierul Francesca Montinaro va crea scenografia scenei Eurovision Song Contest Torino 2022!

„A fost o cursă foarte solicitantă la care am participat cu entuziasm și emoții puternice.  O cursă contra cronometru care ne-a ținut treji până la orele diminetii.  Dar a meritat, pentru că până la urmă #RAI ne-a ales pe noi.  Primim această misiune cu onoare și vom lucra pentru a livra întregii Italii o scenă care să arate sufletul italienilor în Europa și în lume.

„Am vrea să spunem mai multe, dar nu putem dezvălui niciun detaliu.  De acum încolo, încep luni de muncă intensă, dar frumoasă, pentru a ajunge la deschiderea acestei a treia ediții italiene a Eurovision.

„Ne vedem în mai!”

Selecția Atelierului Francesca Montinaro este o schimbare față de scenografii Eurovision din ultimul deceniu.  În acea perioadă, șapte dintre scene au fost proiectate de experimentatul designer german Florian Wieder.  Duoul suedez Frida Arvidsson și Viktor Brattström au proiectat scenele în 2013 și 2016, în timp ce designerul danez Claus Zier a creat scena în 2014.

Implicarea Francescei Montinaro marchează și prima dată când o femeie proiectează scena Eurovision din 2016.

Istoria scenografiei Atelierului Francesca Montinaro

Atelier Francesca Montinaro este o casă de design italiană consacrată, specializată în scenografie, artă și design interior.  Pe lângă proiectarea scenelor pentru numeroase producții din teatrale mari, Atelierul Francesca Montinaro a creat de două ori scena celebrului Festival de muzică de la Sanremo din Italia.

Ei au proiectat scena pentru Sanremo 2013, cu temele sale de inspirație baroc.  Scena includea multe părți în mișcare care puteau fi mutate pentru a schimba senzația scenei – inclusiv scara emblematică.

Cel mai recent, atelierul a proiectat scena pentru Sanremo 2019. Ei au descris scena drept „Un dans între lumini și efecte cinetice spectaculoase” care implica și piese în mișcare prin intermediul unei „mașini de teatru motorizate și avangardiste”.

Deși Atelierul Francesca Montinaro nu lasă sa se vada niciun indiciu despre designul lor pentru scena din Torino, este clar că abordarea lor artistică va aduce ceva diferit scenelor tipice Eurovision din ultimii ani.

Credit foto: eurovisionin.com