images

Slovenia: Se retrage RTVSLO de la Eurovision 2023?

RTV Slovenia ia în considerare posibilitatea de a se retrage de la Eurovision 2023, informează Evrovizija.com.

Site ul sloven Evrovizija.com anunța la începutul săptămânii, posibila intenție a RTVSLO de se retrage de la Eurovision Song Contest 2023.

Iată ce a postat pe rețelele sociale Alenka Gotar, reprezentanta Sloveniei la Eurovision 2007, membră a Consiliului de Program al RTVSLO:

„Vești bune!  În primăvară, conducerea și consultanții RTV se gândeau să nu mai participe la Eurovision! Mă bucur că de data aceasta au ținut cont de opinia Comisiei de muzică a Consiliului de programe RTV, al cărei președinte sunt, că este important ca muzica și muzicienii sloveni să creeze muzică nouă, care să fie prezentată și în străinătate. Mulțumim și întregului consiliu de programe al RTV, consilierilor care ne-au susținut/m-au susținut! Nici un vot împotrivă! Trăiască muzica!”

Nu este prima dată când postul de televiziune sloven se gândește să se retragă din competiție. Înaintea concursurilor Eurovision 2013 și 2014, RTVSLO a dezbătut retragerea din motive financiare.

LPS a reprezentat Slovenia la Eurovision Song Contest 2022 de la Torino cu „Disko” și a terminat pe ultimul loc în semifinală. LPS a avut un total de 15 puncte din care 8 puncte au venit din partea televotului croat.

Sursa: Eurovoix.com