images

Torino găzduiește al 66-lea concurs Eurovision, în mai 2022

Orașul italian Torino a câștigat cursa pentru a deveni orașul gazdă al celui de-al 66-lea concurs Eurovision, după ce a triumfat peste alte 16 oferte concurente.  Marea finală va avea loc la PalaOlimpico sâmbătă, 14 mai, cu semifinale în 10 și 12 mai.

Capitala Piemontului va fi al treilea oraș italian care va găzdui evenimentul după Napoli (1965) și Roma (1991), grație victoriei magnifice a lui Måneskin la Rotterdam din anul precedent.

Superviserul executiv al concursului Eurovision, Martin Österdahl, a declarat:

„Torino este orașul gazdă perfect pentru cel de-al 66-lea concurs Eurovision. Așa cum am văzut în timpul Jocurilor Olimpice de iarnă din 2006, PalaOlimpico depășește toate cerințele necesare pentru organizarea unui eveniment global de această scară și am fost foarte impresionați de entuziasmul și angajamentul din partea orașului Torino, care va întâmpina mii de fani în luna mai a anului viitor. Acesta va fi primul concurs Eurovision care se va desfășura în Italia în 30 de ani și, împreună cu postul nostru gazdă Rai, suntem hotărâți să-l facem unul special.”

CEO-ul postului de televiziune italian Rai, Carlo Fuortes, împărtășește entuziasmul său:

„Ne bucurăm că Torino va găzdui următoarea ediție a Eurovision Song Contest, festivalul internațional îndrăgit de un public uriaș în fiecare țară. Datorită frumoasei victorii a lui Måneskin, concursul revine în Italia după 31 de ani, într-un oraș care are toate caracteristicile potrivite pentru a găzdui un eveniment atât de prestigios. Alegerea făcută de Rai, împreună cu EBU, nu a fost ușoară, având în vedere nivelul foarte ridicat al propunerilor făcute de orașele concurente, cărora le mulțumesc pentru participarea lor entuziastă. De astăzi, începe o călătorie interesantă pentru Rai și orașul Torino care ne va conduce până în mai 2022. O mare provocare pentru Rai și pentru țara noastră.”

Asigurați-vă că vă înscrieți la buletinul informativ Douze Points pentru a primi informații despre bilete și evenimente pe măsură ce sunt lansate.

 

Ciao Torino!

Orașul gazdă nu mai este ... învăluit în mister.  Plecăm la Torino!

 

Situat la poalele Alpilor, orașul este renumit pentru galeriile și muzeele sale, parcurile și piațetele, palatele și castelele, precum și pentru exemplele superbe de arhitectură renascentistă, barocă, rococo, neoclasică și Art Nouveau.

Impactul orașului asupra culturii moderne nu poate fi ignorat: Torino este casa Fabbrica Italiana Automobili Torino (FIAT), este „Derby della Mole” dintre Juventus și Torino F, dar este cunoscut și pentru Giulgiul Sfânt și ca loc al nașterii cinematografiei italiene.

Filmul mut Cabiria (1914), filmat la Torino de pionierul filmului Giovanni Pastrone, a devenit primul film distribuit în întreaga lume și primul film proiectat la Casa Albă!  De la neorealism la cinepanettone, imaginea în mișcare este sărbătorită la Museo Nazionale del Cinema din spectaculoasa Mole Antonelliana.

Dacă doriți să gustați și altceva în afară de un „Spaghetti Western”, veți descoperi în curând că Italia este mult mai mult decât „țara pizza și Sambuca”.

De fapt, regiunea mai largă a Piemontului este cunoscută pentru brânzeturile sale Montebore, Castelmagno și Robiola di Roccaverano, Salsiccia di Bra (cârnați), carne de vită piemonteză, grissini, vin Barolo, vermut, trufe albe, alune și, desigur, Nutella.

Din fericire, Torino oferă și o mulțime de oportunități de a dansa aceste calorii;  în epicentrul electronicii italiene nu ești niciodată departe de un ring de dans sau de un loc live.

Fie că sunteți în căutarea următorului Måneskin într-un bar subteran, fie că doriți să vă relaxați cu cocktailuri și jazz, fie că sperați să călătoriți cu acele vibrații de discotecă până seara târziu, există un bogat patrimoniu muzical de explorat.

Cu atâtea lucruri de descoperit înainte de a lua în considerare chiar Eurovision, EuroClub și Concursul în sine, Torino are elementele unui oraș gazdă excepțional, așa cum a spus pentru Eurovision.tv primarul din Torino, Chiara Appendino:

„Găzduirea concursului Eurovision 2022 la Torino este, în același timp, o mare onoare și un rezultat extraordinar pentru orașul nostru și țara noastră. După inaugurarea unui nou sezon de mari evenimente, Torino va fi o scenă pentru muzică și cultură, într-un eveniment internațional dinamic și incluziv care va implica întregul oraș. Suntem încântați să reprezentăm Italia în fața unui public atât de mare și ne pregătim deja să primim oaspeți din toată Europa.  Ca întotdeauna, vom fi gata.”

Este timpul să începeți să faceți planuri.

Mai multe detalii despre spectacole, bilete și evenimente însoțitoare vor fi dezvăluite în următoarele săptămâni și luni - așa că asigurați-vă că vă înscrieți la buletinul informativ Douze Points pentru informații despre bilete și evenimente pe măsură ce va fi lansat.

Fanii care intenționează să participe la concurs sunt sfătuiți să urmărească cu atenție restricțiile de călătorie existente și potențiale dintre țara lor de origine și orașul gazdă.

foto: wiwibloggs