images

Regatul Unit va găzdui Eurovision Song Contest 2023

Uniunea Europeană de Radiodifuziune (EBU) și BBC au confirmat că Eurovision Song Contest 2023 va fi găzduit în Regatul Unit în numele câștigătorului din acest an, UA:PBC din Ucraina.

BBC își va asuma sarcini de găzduire, iar concursul va avea loc în Regatul Unit în 2023

Concursul de licitație pentru orașul gazdă va începe săptămâna aceasta.

Ucraina se va califica automat în Marea Finală împreună cu „Big 5” (care include Marea Britanie)

Reprezentanții UA: PBC vor colabora cu BBC pentru a dezvolta elementele ucrainene ale actelor artistice, logo-ul evenimentului urmând să fie dezvăluit ulterior.

Într-un comunicat de presă EBU publicat anterior s-a anunțat că această decizie a fost luată în urma analizei găzduirii Concursului în Ucraina și, din păcate, s-a ajuns la concluzia că, din motive de siguranță și securitate, acest lucru nu este posibil.

Ca urmare a acestor discuții, BBC, în calitate de vicecampion la Concursul din 2022, a fost invitată de EBU să acționeze ca televiziune gazdă pentru cea de-a 67-a ediție a Eurovision Song Contest.

Ucraina, ca țară câștigătoare în 2022, se va califica automat în Marea Finală a viitorului Concurs împreună cu așa-numitele „Big 5” (acele țări care contribuie financiar cel mai mult la Concurs: Franța, Germania, Italia, Spania și  Regatul Unit).

"Tradiția Solidarității"

„Suntem extrem de recunoscători că BBC a acceptat să organizeze Eurovision Song Contest în Marea Britanie în 2023”, a declarat Martin Österdahl, supervizorul executiv al Eurovision Song Contest.

„BBC a mai gazduit concursul pentru alte țări câștigătoare în patru ocazii anterioare.  Continuând în această tradiție de solidaritate, știm că anul viitor concursul va pune în valoare creativitatea și abilitățile unuia dintre cele mai experimentate televiziuni publice din Europa, asigurându-ne totodată că câștigătorii din acest an, Ucraina, sunt celebrați și reprezentați pe tot parcursul evenimentului”.

Mykola Chernotytskyi, șeful Consiliului de administrație al UA:PBC a adăugat:

„Concursul cântecului Eurovision din 2023 nu va fi în Ucraina, ci în sprijinul Ucrainei.  Suntem recunoscători partenerilor noștri BBC pentru solidaritate.  Suntem încrezători că împreună vom putea adăuga spiritul ucrainean acestui eveniment și vom uni din nou întreaga Europă în jurul valorilor noastre comune de pace, sprijin, sărbătorirea diversității și talentului”.

De asemenea, a fost dezvăluit că reprezentanții UA: PBC vor colabora cu BBC pentru a dezvolta și implementa elementele ucrainene ale emisiunilor de anul viitor.

Logo-ul evenimentului din 2023 va fi, de asemenea, dezvăluit mai târziu și va reflecta organizarea unică a Concursului de anul viitor și cooperarea dintre țara gazdă și câștigătorii din acest an.

Vânătoarea orașului gazdă începe...

Tim Davie, directorul general al BBC, a dat detalii asupra locului în care va fi găzduit Concursul:

„Este un mare regret că prietenii noștri din Ucraina nu pot găzdui Eurovision Song Contest 2023.  Să fii rugat să găzduiești cea mai mare și mai complexă competiție muzicală din lume este un mare privilegiu.  BBC se angajează să facă din eveniment o adevărată reflectare a culturii ucrainene, alături de prezentarea diversității muzicii și creativității britanice.  BBC va începe acum procesul de găsire a unui oraș gazdă care să se asocieze cu noi pentru a oferi unul dintre cele mai interesante evenimente care vor veni în Marea Britanie în 2023.”

BBC a organizat Eurovision Song Contest de mai multe ori decât orice alt post de televiziune... de opt ori până acum.

 

Sursa: Eurovision.tv