images

“Uniti prin Muzică” a fost ales ca slogan permanent al Eurovision

Uniunea Europeană de Radiodifuziune și SVT sunt entuziasmate să anunțe că “Uniti prin Muzică” a fost ales ca slogan pentru Concursul Muzical Eurovision din 2024 și pentru toate edițiile viitoare ale concursului.

Moștenirea atmosferei pozitive din Liverpool trăiește în continuare - cu “Uniti prin Muzică” pregătit să răsune de pe Merseyside până la Malmö și dincolo de aceasta. Sloganul a fost creat de BBC pentru a evidenția parteneriatul unic dintre Regatul Unit, Ucraina și Orașul Gazdă Liverpool la Concursul din 2023 și reflectă puterea muzicii de a aduce oamenii împreună în întreaga lume.

După utilizarea extrem de reușită de către BBC, SVT și Grupul de Referință al Concursului Muzical Eurovision (consiliul de conducere al concursului) au convenit să folosească “Uniti prin Muzică” pentru viitoarea ediție a Concursului Muzical Eurovision la Malmö, Suedia. Mai mult, s-a decis să păstreze sloganul pentru toate evenimentele ulterioare ca parte a strategiei globale a brandului concursului.

Această decizie creează continuitate și coerență pentru viitoarele ediții ale Concursului Muzical Eurovision, folosind același slogan puternic în 2024 și la fiecare eveniment ulterior. Un alt slogan fusese folosit la eveniment în fiecare an începând din 2002, cu excepția anului 2009 când nu a însoțit concursul.

Martin Österdahl, Supervizorul Executiv al Concursului Muzical Eurovision, a declarat:

“Concursul Muzical Eurovision este mai mult decât o competiție de cântece; este o sărbătoare a puterii muzicii de a aduce oamenii împreună. După peste 20 de ani de utilizare a diferitelor sloganuri, și în apropierea aniversării noastre de 70 de ani, simțim că am găsit unul care reflectă cu adevărat brandul nostru.

Prin stabilirea unui slogan permanent, vom avea coerență în mesajul nostru că muzica ne unește pe toți. Este sloganul perfect pentru a sublinia valorile noastre de incluziune, egalitate, universalitate și celebrare a diversității prin muzică.

Pe măsură ce popularitatea Concursului Muzical Eurovision continuă să crească în întreaga lume, credem că folosirea aceluiași slogan anual va ajuta brandul nostru să devină și mai puternic.”

Ebba Adielsson, Producător Executiv al Concursului Muzical Eurovision 2024 pentru SVT, a adăugat:

“După victoria lui Loreen la Liverpool în primăvara trecută, întregul mecanism pentru Concursul Muzical Eurovision 2024 a fost pus în mișcare și destul de curând a apărut discuția despre slogan. Am realizat rapid că marele slogan ales de BBC spune exact despre ce este această competiție, unirea prin muzică, și nu am văzut niciun motiv să schimbăm ceva care rezumă atât de bine fundamentul întregului eveniment.

Este minunat că EBU a decis, de asemenea, că acesta este sloganul care va fi folosit de toate televiziunile gazdă de acum înainte. În acest moment, suntem în mijlocul procesului de producție a artei care să se potrivească cu sloganul, iar aceasta va fi dezvăluită în curând.”

“Uniti prin Muzică” cuprinde valorile de bază ale Concursului Muzical Eurovision, care are o istorie bogată în promovarea diversității, incluziunii și expresiei artistice. Sloganul rezoneaza cu abilitatea concursului de a depăși diferențele și de a stârni un sentiment de comunitate comună, indiferent de naționalitate, limbă sau origini.

Simbolizează platforma unică pe care Concursul Muzical Eurovision o oferă artiștilor pentru a se conecta cu milioane de telespectatori din întreaga lume, promovând un sentiment de unitate și apreciere reciprocă. Sloganul permanent va servi ca o amintire constantă a misiunii centrale a concursului și a capacității sale de neegalat de a uni oamenii prin limbajul universal al muzicii.

Grafica care va însoți sloganul pentru Concursul Muzical Eurovision 2024, a 68-a ediție, va fi lansată în lunile următoare.

Concursul Muzical Eurovision va avea loc pe 9, 11 și 13 mai la Malmö Arena. Vânzarea biletelor pentru cele 9 spectacole, inclusiv repetițiile generale, va începe în curând. Lista televiziunilor publice care vor participa la Concurs în 2024 este în curs de finalizare și va fi publicată în întregime odată cu finalizarea pregătirilor.

***

Sursa: eurovision.tv