images

Albania: Besa Kokëdhima confirmă refacerea melodiei pentru Eurovision 2024

Besa Kokëdhima a confirmat ca piesa ei pentru Eurovision 2024, “Zemrën n’dorë”, va fi revizuită înainte de concurs.

După ce Besa Kokëdhima a fost selectată să reprezinte Albania la Concursul Muzical Eurovision 2024 în Malmö cu piesa “Zemrën n’dorë”, cântăreața a confirmat că piesa ei va avea parte de un revamp înainte de concurs.

În acest moment, nu s-au făcut comentarii referitoare la ce elemente ale melodiei vor fi schimbate. În trecut, la Festivali i Këngës s-a optat pentru schimbarea limbii melodiei de la albaneză la engleză. Cu toate acestea, în ultimii ani, câștigătorii din trecut ai Festivali i Këngës au ales să păstreze melodiile în limba albaneză pentru Eurovision.

Reprezentantul Albaniei pentru Eurovision 2024 a fost ales prin votul publicului la Festivali i Këngës pentru al doilea an la rând. Telespectatorii din Albania și Kosovo au putut vota pentru melodia pe care doreau să o trimită la Eurovision.

Toate cele 31 de melodii participante, inclusiv cele care nu au reușit să se califice pentru finală, au fost eligibile pentru a fi selectate pentru Eurovision. Finala Festivali i Këngës 62 a avut loc pe 22 decembrie în Pallati i Kongreseve din Tirana.

Besa Kokëdhima va concura în una dintre cele două semifinale pe 7 sau 9 mai.

***

Sursa: eurovoix.com