images

Albania: Câștigătorul Festivali i Këngës 62

RTSH, postul național de televiziune albanez, a anunțat că Festivali i Këngës 62 va fi câștigat de concurentul ales de un juriu și desemnat de votul publicului.

În timpul unui interviu la RTSH 1, Bojken Lako, directorul artistic Festivali i Këngës 62, a spus că cel care va câștiga festivalul va fi ales prin votul juriului în procent de 50% și prin votul publicului, de 50%. El a anunțat că la festivalul din acest an vor concura 27 de artiști ; 13 consacrați și 14 artiști noi.

Votul publicului a fost folosit pentru prima dată în Festivali i Këngës anul trecut, unde doar votul public a ales reprezentantul albanez pentru Eurovision, iar un juriu a ales câștigătorul general al festivalului. RTSH nu a confirmat încă dacă Festivali i Këngës va fi folosit ca selecție Eurovision și dacă câștigătorul festivalului va reprezenta Albania la Malmö.

Înscrierile pentru Festivali i Këngës 62 se vor închide astăzi, 10 octombrie 2023. Festivali i Këngës 62 va avea loc în luna decembrie.

Albania a fost reprezentată de Albina & Familjia Kelmendi cu piesa „Duje”, la Eurovision Song Contest 2023. Au evoluat pe poziția 14 în a doua semifinală, s-au calificat pe locul 9 cu 83 de puncte de la public și au primit 12 puncte de la restul lumii.

Albina a evoluat pe poziția 10 în marea finală din 2023, unde s-a clasat pe locul 22 cu 76 de puncte.

 

Sursa: eurovoix.com