images

Andorra: RTVA nu va participa la Eurovision 2024

Andorra nu va participa la Concursul Eurovision Song 2024, care va avea loc în Suedia, în luna mai.

Managerul de conținut al RTVA, Dani Ortolà, a confirmat pentru Eurofestivales că postul de televiziune din Andorra nu va participa la Eurovision 2024. Într-o declarație, dl Ortolà a spus:

„Deși facem parte din Uniunea Europeană de Radiodifuziune (EBU), nu avem de gând să participăm la Eurovision Song Contest, pe termen scurt sau mediu.”

RTVA, postul public din Andorra, nu a mai participat la Eurovision Song Contest din 2009, după debutul din 2004. Susanne Georgi a declarat că a avut un acord verbal cu guvernul Andorra pentru ca țara să revină la concurs în 2022, însă, acest lucru nu s-a întâmplat. Este activă o campanie, condusă de Susanne Georgi, în încercarea ca Andorra să revină la Eurovision Song Contest. Cântăreața a ținut întâlniri cu diverse părți interesate, în ultimii ani, pentru a convinge RTVA să revină în competiție.

Eurovision 2024

Loreen a câștigat cea de-a 67-a ediție a Eurovision Song Contest pentru Suedia cu „Tattoo”. Este prima femeie de două ori câștigătoare a competiției,  prima oară obținând primul loc al concursului din 2012 cu „Euphoria”.

Malmö a găzduit Eurovision Song Contest de două ori, prima dată în 1992 și apoi în 2013. Eurovision 2024 va avea loc pe 7, 9 și 11 mai.

Eurovision Song Contest 2024 se va desfășura la Arena Malmö, a doua cea mai mare arenă acoperită din Suedia.

Până în prezent, Slovacia, Bosnia și Herțegovina și Andorra au exclus revenirea în competiția din 2024.

Monaco și Insulele Feroe și-au exprimat interesul, iar Luxemburg se întoarce după mai bine de 30 de ani în afara concursului.

 

Sursa: eurovoix.com