images

Țările de Jos: Joost Klein la Eurovision 2024

Postul olandez a anunțat artistul care va concura la Eurovision 2024 din Malmö, Joost Klein. Melodia lui va fi lansată ulterior.

Postul olandez AVROTROS a dezvăluit artistul care va reprezenta Țările de Jos la Eurovision 2024: Joost Klein. El a fost selectat intern dintre peste 600 de participanți.

Melodia pe care Joost Klein o va interpreta pe scena Eurovisionului la Malmö va fi lansată într-o etapă ulterioară.

 

Joost Klein afirmă:

• Participarea la Concursul Muzical Eurovision este împlinirea unui vis. Obișnuiam să urmăresc Eurovisionul alături de părinții mei, cu ochii lipiți de ecran, an de an. Este o onoare să reprezint Țările de Jos și sunt hotărât să dau tot ce am, pentru cel mai bun rezultat posibil.

Twan van de Nieuwenhuijzen, președintele comitetului de selecție olandez, declară:

• După un proces atent și în mai multe etape, comitetul de selecție a optat în cele din urmă pentru Joost Klein. Au existat multe înscrieri, o gamă largă de genuri muzicale, însă în opinia noastră, a avut cel mai mare potențial de hit. În melodie, se simte amestecul familiar de petrecere și nostalgie.

• Cu creativitatea sa enormă, credem că Joost poate oferi un spectacol excelent, într-un mod total original și că Țările de Jos și Europa se așteaptă la o surpriză pozitivă. Abia așteptăm să lucrăm cu el.

Joost Klein

Joost Klein (26 de ani) este cântăreț, muzician, scriitor și artist. A crescut în Britsum, Țările de Jos, și la vârsta de 10 ani a pornit un canal YouTube cu videoclipuri care au variat de la schițe la mini-documentare.

Primul său single, “Jan Peter Balkenende”, a fost lansat în 2017, iar în același an a lansat și primul său album, “Scandinavian Boy”. De atunci, a lansat mai multe single-uri și albume. Joost susține în mod regulat turnee cu trupa sa în Țările de Jos și a participat la evenimente precum Lowlands și Pinkpop.

A susținut două spectacole cu casa închisă la AFAS Live în noiembrie. Numărul fanilor internaționali este în creștere. În Belgia, a apărut în emisiunea TV populară De Slimste Mens (Cel Mai Inteligent Om) și a cântat în Sportpaleis din Antwerp.

Joost este cunoscut pentru piesele “Scandinavian Boy”, “Wachtmuziek”, “Ome Robert” și hitul din vara trecută în Germania, Elveția și Austria; “Friesenjung” împreună cu Ski Aggu & Otto Waalkes. “Friesenjung” are peste 100 de milioane de audieri la nivel global și a fost desemnată Cea Mai Bună Melodie la premiile radio 1LIVE Krone în Germania.

 

Sursa: Eurovisionworld.