images

Australia: Electric Fields despre pregătirile lor pentru Eurovision 2024

Electric Fields au vorbit despre pregătirile lor pentru Eurovision 2024, precum și despre ceea ce înseamnă pentru ei să concureze. 

Într-un interviu cu The Guardian, Electric Fields au dezvăluit detalii despre modul în care se pregătesc pentru Eurovision 2024, precum și semnificația pe care o dau actului lor artistic și participării la concurs.

În ceea ce privește actul artistic, Ross - pianistul - a declarat că se concentrează în special pe costume și pe modalitățile de a angrena publicul: ”ne distrăm foarte mult materializând modul în care costumele ar putea să se conecteze cu versurile și cum actul artistic va reuși să se conecteze cu publicul.”

Pe o altă notă, Ross a împărtășit și opinia lor despre modul în care se simt reprezentând Australia la Eurovision:

”Este o mare ocazie. Facem artă de dragul artei [dar] întotdeauna am fost foarte ambițiosi. Speranța mea profundă a fost întotdeauna să avem un impact asupra lumii, chiar și în cel mai mic mod pozitiv care este posibil.”

Impactul asupra lumii este o dorință pe care o împărtășește și Zaachariaha. Deoarece piesa lor “One Milkali (One Blood)” va fi prezentată pe scena Eurovision pentru prima dată într-o limbă aborigenă (limba Yankunytjatjara), duo-ul poate simți importanța culturală a rolului pe care și l-au asumat:

”Mă simt foarte mândru, chiar dacă poporul meu a fost umilit de propria țară. [Este] ca renașterea păsării Phoenix. Să mergem mai departe împreună. Australia ne va accepta în cele din urmă ca pe o țară întreagă. Mă simt doar foarte fericit și pregătit să dovedesc asta.”

Electric Fields este un duo muzical format din vocalistul Zaachariaha Fielding și pianistul Michael Ross. Duo-ul este activ din 2015 în Australia, combinând elemente de muzică pop, soul și electronică în cântecele lor.

Australia a fost inițial invitată să participe la Concursul Muzical Eurovision 2015 ca o excepție pentru celebrarea aniversării de 60 de ani a spectacolului. Dar după ce țara a ocupat locul 5 în primul lor concurs, EBU a fost de acord să-i invite din nou în anii următori.

EBU a încheiat un acord pe cinci ani cu SBS care le permite să concureze la Eurovision între 2019 și 2023. În decembrie 2023 s-a confirmat că Australia va participa și la concursul din 2024.

Electric Fields va concura pentru Australia în a doua jumătate a primei semifinale, pe 7 mai.

 

Sursa: eurovoix.com