images

Australia: SBS a anunțat că va transmite Eurovision 2024, dar rămâne în negocieri pentru a participa la concurs

Televiziunea australiană a confirmat că discuțiile sunt în curs la o conferință de presă numită "Upfront" din Sydney, unde a anunțat câteva dintre momentele sale de transmisiuni pentru 2024.

SBS a declarat că, în timp ce vor continua să difuzeze Eurovision în Australia, intenționează și să participe la Concursul Muzical Eurovision de anul viitor - dacă pot ajunge la un acord cu Uniunea Europeană de Radiodifuziune (EBU).

Cu toate acestea, contractul televiziunii pentru a participa la concurs s-a încheiat în 2023 și nu a fost încă reînnoit. Deoarece Australia nu se află în teritoriul EBU, SBS trebuie să obțină permisiunea EBU pentru a rămâne parte a Eurovision.

TV Tonight, un purtător de cuvânt al SBS a făcut o declarație despre situația actuală a televiziunii:

„Eurovision este o parte prețuită a familiei SBS, intenția noastră este ca Australia să rămână în competiție și suntem în discuții în prezent. Vom confirma detaliile cât mai curând posibil."

Declarația aceasta este similară uneia anterioare, făcuta în septembrie, când SBS a confirmat, pentru ESC Today, că sunt în discuții cu EBU.

Discuțiile Australiei continuă, în ciuda trecerii termenelor inițiale pentru țările care să se înscrie în concursul de anul viitor. Termenul pentru țările care au intenția de a participa a expirat la 15 septembrie, în timp ce termenul pentru țările care doresc sa se retragă fără a suporta o penalizare financiară a fost la 11 octombrie.

Alte țări, inclusiv Macedonia de Nord, intenționează să participe la competiție, în ciuda faptului că nu au confirmat participarea înainte de aceste termene. Până acum, nu există nicio veste cu privire la momentul în care EBU va anunța lista completă a țărilor pentru Eurovision 2024, iar speculațiile cu privire la participarea mai multor țări rămân valabile.

Australia a fost invitată să participe la Concursul Muzical Eurovision 2015, ca un eveniment unic pentru a celebra aniversarea de 60 de ani a concursului. Dar după ce țara s-a clasat pe locul 5 în primul său concurs, EBU a fost de acord să o invite în anii următori și a încheiat un acord pe cinci ani cu SBS, acord care a permis SBS să participe la Eurovision din 2019 până în 2023.

La Eurovision 2023, Australia a fost reprezentată de formația Voyager, care a interpretat „Promise", la Liverpool, Regatul Unit. După ce au câștigat a doua semifinală, Voyager a obținut cel de-al cincilea top 10 al Australiei la concurs, clasându-se pe locul 9 cu un scor de 151 de puncte.

 

Sursa: Eurovoix,com. Sursa imaginii: EBU / Sarah Louise Bennett |