images

Austria: Kaleen la Eurovision 2024

Kaleen va reprezenta Austria la Concursul Muzical Eurovision 2024 în Malmö.

Vestea despre alegerea lui Kaleen drept reprezentant austriac pentru Eurovision 2024 a fost dată în dimineața zilei de 16 ianuarie, în cadrul emisiunii „Ö3 Wecker” la postul de radio Hitradio Ö3. Kaleen a fost selectată intern de către ORF pentru a reprezenta țara la Malmö. În etapa de audiții live au ajuns 14 concurenți, iar un juriu profesionist și cluburile de fani au contribuit la alegerea reprezentantului austriac.

Kaleen este cântăreață, compozitoare și dansatoare profesionistă cu sediul în Viena. Ea a obținut peste 80 de premii și locuri întâi la numeroase competiții de dans, fiind recunoscută ca „Cel mai bun talent feminin” și „Cea mai bună coregrafie”. Se spune că prezența ei scenică este inspirată de primele perioade ale lui Britney Spears și Kylie Minogue, iar stilul ei muzical poate fi descris ca fiind strălucitor, încrezător și plin de energie.

Din 2018, Kaleen este implicată în Concursul Muzical Eurovision. Inițial, a fost artist principal supleant pentru repetițiile mai multor țări și dansatoare și coregrafă pentru interval act la Lisabona. În 2021, a fost director creativ pentru Concursul Muzical Eurovision Junior pentru Spania și Bulgaria, precum și director creativ pentru Spania și regizor de scenă pentru întreaga producție în 2022. Anul trecut, ea a sprijinit Austria, Armenia, Germania și Georgia în interpretările lor scenice la Concursul Muzical Eurovision din Liverpool.

„Cu siguranță vom dansa,” este titlul piesei pe care Kaleen o va interpreta la Malmö, iar aceasta va fi cunoscută la o dată ulterioară în luna martie. Kaleen va urma pașii lui Teya & Salena, care au purtat steagul țării alpine în Liverpool anul trecut. Aceștia au interpretat „Who The Hell is Edgar?”, calificându-se pe locul al doilea în a doua semifinală, înainte de a termina pe locul 15 în finala mare cu 120 de puncte.

 

Sursa: eurovoix.com