images

Azerbaidjan: Șase artiști evaluați de Grupurile de Focus

Procesul de selecție a Azerbaidjanului pentru Eurovision 2024 avansează, cu șase artisti evaluati în prezent de către grupurile de focus.

ITV a explicat pentru 12Xal că selecția azeră a înaintat de la alegerea celor șase artiști preselecționați; interpretările live ale celor șase artiști sunt în prezent evaluate de fani internaționali ai Eurovision, jurnaliști și profesioniști, ca parte a Grupurilor de Focus.

După ce Grupurile de Focus își împărtășesc părerile despre cei șase participanți, postul azer va alege artistul care va reprezenta țara în luna mai a anului viitor, în Suedia. Cei șase concurenți sunt:

◦ Emy Lia

◦ İlkin Dövlətov & Mila Miles & Etibar Əsədli

◦ Aisel

◦ Fahree

◦ Qorqud

◦ Səbinə Quluzadə

Un nume cunoscut atât fanilor azeri, cât și celor ai Eurovision, este Aisel, care a reprezentat țara la Concursul Muzical Eurovision 2018 din Lisabona, Portugalia. Ea a interpretat “X My Heart”, dar a ocupat locul 11 în semifinală, devenind astfel primul reprezentant azer care nu s-a calificat în finală la concurs.

TuralTuranX a reprezentat Azerbaidjanul la Eurovision 2023 cu piesa “Tell Me More”. Au ocupat locul 14 în prima semifinală cu 4 puncte, lăsând Azerbaidjanul în afara finalei pentru a doua oară în istorie și prima dată din 2018.

 

Sursa: eurovoix.com