images

Azerbaijan: Șase cântece rămân în competiție pentru Eurovision 2024

Postul de televiziune azer a organizat audiții live la Baku, duminică, 29 octombrie. 16 artiști au fost invitați şi doar şase melodii au avansat în etapa următoare a selecției interne a Azerbaidjanului pentru Eurovision 2024.

Cei șase artiști care au ajuns în etapa a doua sunt:

◦           Emy Lia

◦           İlkin Dövlətov & Mila Miles & Etibar Əsədli

◦           Aisel

◦           Fahree

◦           Qorqud

◦           Səbinə Quluzadə

Un nume cunoscut atât fanilor azeri cât și celor de la Eurovision este Aisel, care a reprezentat națiunea la Concursul Muzical Eurovision 2018 din Lisabona, Portugalia. Ea a interpretat cântecul “X My Heart” la concurs, dar a ocupat locul 11 în semifinală, devenind astfel primul reprezentant azer care nu s-a calificat în finală la Eurovision.

Ictimai TV nu a anunțat care va fi etapa următoare a selecției sau când putem aștepta să aflăm care artist va fi ales.

TuralTuranX a reprezentat Azerbaidjanul la Eurovision 2023 cu cântecul “Tell Me More”. Au ocupat locul 14 în prima semifinală cu 4 puncte, ceea ce a dus la eliminarea Azerbaidjanului din finală pentru a doua oară în istorie și prima dată din 2018.

Eurovision 2024

Loreen a câștigat cea de-a 67-a ediție Eurovision pentru Suedia cu cântecul “Tattoo”. Ea este prima femeie câștigătoare a competiției de două ori, având deja victoria din 2012 cu “Euphoria”.

Malmö a găzduit Eurovision de două ori în trecut. Prima dată a fost în 1992, iar cea mai recentă ediție a avut loc în 2013. Eurovision 2024 va avea loc pe 7, 9 și 11 mai la Malmö Arena, a doua cea mai mare arenă acoperită din Suedia.

 

***
Sursa: eurovoix.com