images

Azerbaijian: Fahree lansează „Özünlə Apar” | VIDEO

Fahree a lansat „Özünlə Apar”, melodia care va reprezenta Azerbaidjanul la cea de-a 68-a ediție a Eurovision Song Contest.

Vineri, 15 martie, a fost lansată în premieră melodia „Özünlə Apar” pe canalul oficial YouTube al Concursului Eurovision.

.
Fahree s-a născut în Baku în 1995. El provine dintr-o familie cu înclinații artistice; tatăl său a fost baterist pasionat de jazz, iar bunicul, un respectat actor. Pasiunea pentru muzică i s-a reaprins în timpul pandemiei. A făcut cursuri universitare pentru a deveni avocat, obținând atât o diplomă de licență, cât și o diplomă de master în drept. În timpul pandemiei din 2020, Fahree a dat viață visului său din copilărie, dedicându-se muzicii. El a avut curajul de a-și lăsa deoparte perspectivele carierei juridice și de a-și urma adevărata pasiune - iar Concursul Eurovision este un vis devenit realitate.

Lui Fahree i se va alătura pe scenă, în luna mai, artistul Ilkin Dovlatov. İlkin a participat, de asemenea, la selecția Eurovision din Azerbaidjan din acest an cu Mila Miles și Etibar Əsədli și melodia „İnsanlar” (Oameni). El a devenit cunoscut publicului după ce s-a clasat pe locul doi în primul sezon din „Səs Azərbaycan!. Doğma Nəğmələr (Vocea Azerbaidjanului: cântece native).

La Malmö, Azerbaidjanul va evolua în a doua jumătate a primei semifinale, marți, 7 mai.

„Özünlə Apar” („Ia-l cu tine”) este interpretat în engleză și azeră. Este pentru prima dată când Azerbaidjanul apare într-o înregistrare Eurovision.

TuralTuranX a reprezentat Azerbaidjanul la Eurovision 2023 cu piesa „Tell Me More”. Ei au terminat pe locul 14 în prima semifinală cu 4 puncte, lăsând Azerbaidjanul în afara finalei pentru a doua oară în istorie.

 

Sursa: eurovoix.com/EBU