images

Croația: Participarea la Eurovision 2024 a fost confirmată

HRT, postul național de televiziune croat, a confirmat participarea Croației la Eurovision Song Contest 2024. 

HRT a confirmat, de asemenea, că Dora va fi folosită pentru a selecta piesa croată la Eurovision 2024. Perioada înscrierilor s-a deschis astăzi și va rămâne deschisă până pe 30 noiembrie. Unele dintre regulile selecției sunt următoarele:

Înregistrările nu trebuie să fi fost lansate sau făcute public în niciun fel.

Dacă compozitorul și textierul nu sunt aceeași persoană, textierul trebuie să dea permisiunea ca versurile să fie folosite.

Interpreții trebuie să aibă cel puțin 16 ani la momentul depunerii cererii. Interpreții sub 18 ani trebuie să furnizeze o declarație scrisă din partea reprezentantului lor legal pentru a participa.

Interpreții trebuie să fie cetățeni croați.

Cântecele nu trebuie să dureze mai mult de 3 minute.

Cererile trebuie depuse prin intermediul site-ului web HRT.

Melodiile pot fi interpretate în croată sau în orice altă limbă europeană.

Setul complet de reguli și formularul de cerere pot fi găsite pe siteul oficial croat.

Un juriu profesionist va evalua și va alege până la 28 de melodii pentru finala live. Un total de patru melodii de rezervă vor fi, de asemenea, selectate în cazul în care o melodie nu poate concura din orice motiv. Participanții vor fi anunțați la începutul lunii decembrie.

HRT va lua, de asemenea, o decizie cu privire la câte spectacole va avea Dora 2024 până cel târziu la 10 ianuarie 2024. Dora a constat în mai multe runde în trecut, cel mai recent în 2011. Cu toate acestea, de când concursul a fost reînviat în 2019, Dora a constat doar într-un singur spectacol. Dora 2024 va avea loc în februarie 2024.

Let 3 a reprezentat Croația la Liverpool cu „Mama ŠČ!” și a adus țara în finală pentru prima dată din 2017. Au terminat pe locul 13 în finală cu 123 de puncte.

Sursa:eurovoix.com