images

Danemarca: Producătorul DMGP pregătește un spectacol minunat

Producătorul pentru Dansk Melodi Grand Prix 2024 face pregățiri pentru crearea unui spectacol minunat pentru public.

Anul acesta, pentru prima dată, Dansk Melodi Grand Prix va fi organizat la DR Koncerthuset, o sală de concerte cu 1.800 de locuri din capitala țării, Copenhaga.

Odată ce a fost decisă locația, producătorul spectacolului, Karsten Andersen, a vorbit despre munca depusă pentru a pregăti un astfel de spectacol.

Primul gând pentru producător este cum să facă spectacolul captivant. Lucrând îndeaproape cu scenograful Johnny Thinggaard Lydiksen, iau decizii privitoare la extinderea scenei, cum ar trebui să arate aceasta, unde ar trebui plasată orchestra și dacă este necesară de o cameră verde.

Pentru a crea mai multă atmosferă și pentru a aduce mai multă viață în sală, s-a decis ca publicul să stea la parter. Doar atunci când Karsten cunoaște scenografia poate planifice amplasarea camerelor de filmare.

„Artiștii vin cu cântece care au o gândire în spatele lor, iar dacă poți scoate acest lucru în evidență, susții această idee și o evidențiezi cât mai bine, atunci ai succes.”

În total sunt opt camere, motiv pentru care Karsten insistă să lucreze cu un director de imagine priceput:

„Sunt opt spectacole individuale pe scenă, și pot exista diferite dorințe, de exemplu, ecranele din spate, luminile, lumina laser sau fumul. În același timp, există câteva minute pentru schimbările de scenă dintre cântece, așa că trebuie să ne uităm și la cum putem face ca totul să fie cât mai ușor cu putință. De cele mai multe ori, ne situăm undeva între ambiție și realitate, iar artiștii sunt de obicei mulțumiți.”

Karsten Andersen așteaptă cu nerăbdare să creeze spectacolul de anul acesta:

„Melodi Grand Prix aduce lumii opt cântece care s-ar putea să nu fi venit fără un mare premiu. Este minunat să ajuți la crearea unui lucru nou. Sperăm că putem face ca totul să arate minunat și să fie un spectacol bun.”

Dansk Melodi Grand Prix 2024 va avea loc la DR Koncerthuset din Copenhaga pe 17 februarie. Spectacolul va fi găzduit de Stéphanie Surrugue și Sara Bro.

O combinație între votul juriului și cel public va alege piesa daneză la Malmö. O schimbare față de ultimii ani, se referă la numărul membrilor juriului, care este setat să crească, dar și la faptul că unii dintre membri vor fi din afara Danemarcei.

Reiley a câștigat ediția din 2023 cu “Breaking My Heart”, și a continuat să reprezinte Danemarca la Eurovision 2023, la Liverpool. El a concurat în a doua semifinală, dar nu s-a calificat pentru marea finală. În schimb, a terminat pe locul 14 din 16 țări, primind 6 puncte doar de la publicul islandez.

Sursa: eurovoix.com