images

Designul scenei Eurovision 2024: Florian Wieder și Fredrik Stormby plasează scena în mijlocul publicului

Designul scenei Eurovision 2024 a sosit și este cu adevărat senzațional!

Ebba Adielsson, producătorul executiv, a declarat:

“Este o mare mândrie să vă prezentăm viziunea noastră asupra designului scenei și a iluminatului pentru Concursul Muzical Eurovision 2024. Nu am mai văzut așa ceva până acum la Eurovision, iar conceptul ne oferă oportunități infinite de a crea spații și expresii unice atât pentru artiștii care concurează, cât și pentru momentele de deschidere și interludiu. Creația lui Florian și Fredrik este pur și simplu fantastică și va fi foarte distractiv să vedem rezultatul final!”

Designul include cuburi LED mobile împreună cu podele LED - și cele mai recente tehnologii în iluminat, video și scenă. Scena se află în mijlocul publicului și are forma unei cruci, “creând o experiență unică la 360 de grade, pe care publicul și telespectatorii vor avea ocazia să o experimenteze în luna mai”, conform EBU.

Florian Wieder, designerul de producție, și Fredrik Stormby, designerul de lumini, sunt cei din spatele acestui concept de vis.

Într-o declarație EBU, Florian Wieder a spus:

“Sunt foarte fericit să fac din nou parte din familia Eurovision! Realizarea unui spectacol excepțional este un efort de echipă și sunt mândru să fac parte dintr-o echipă de profesioniști - exact constelația potrivită de oameni pentru a veni cu ceva diferit și nou. Avem cu toții aceeași viziune despre cum ar trebui să fie acest spectacol și cum să ducem Eurovision la următorul nivel, iar pentru mine, Suedia este întotdeauna garantul muzicii bune și divertismentului.”

Fredrik a adăugat:

“Noi credem că împreună am creat ceea ce este un concept neașteptat și actualizat pentru Concursul Muzical Eurovision 2024 și abia așteptăm să-l prezentăm în realitate! Este o onoare pentru mine să proiectez iluminatul și video în colaborare cu echipa din studioul nostru și echipa de producție pe care SVT a pus-o la dispoziție pentru proiect.

Am dezvoltat împreună un concept puternic și aștept cu nerăbdare continuarea colaborării în producție, procesul creativ cu delegațiile și în cele din urmă să mă implic și să contribui la transmisiile în direct!”

EBU a afirmat:

“Designul scenei și al luminilor pentru Concursul Muzical Eurovision 2024 pune accent pe public mai mult decât oricând și, ca telespectator, vei avea o experiență vizuală revoluționară în care scena este plasată în centrul atenției, înconjurată de public.”

 

Sursa: wiwibloggs.com