images

Elveția: Melodia Eurovision nu va fi o “baladă masculină”

Șeful delegației Elveției a dezvăluit într-un story pe Instagram că țara “nu va trimite o baladă masculină” la Eurovision anul viitor. 

Yves Schifferle, care joacă un rol direct în selectarea artistului Elveției pentru concurs, a confirmat că va aborda o nouă direcție cu următoarea sa piesă.

În ultimii doi ani, Elveția a fost reprezentată de Marius Bear (2022) și Remo Forrer (2023), cu piesele “Boys Don’t Cry” și “Watergun”. Ambele piese au fost balade, ambele ajungând în finala concursurilor lor respective.

Această recentă istorie a pieselor a făcut ca pe rețelele sociale să apară glume că Elveția ar trimite o melodie similară pentru 2024. Răspunzând la acestea, Schifferle a adăugat o mare “SURPRIZĂ” în povestea sa de pe Instagram.

Elveția nu a dezvăluit încă artistul sau piesa care o va reprezenta la Eurovision 2024. Se pare că sunt cinci artiști în cursa pentru câștigarea procesului intern de selecție al postului de televiziune elvețian SRG SSR.

Audițiile live au avut loc pe 5 decembrie la studiourile SRF din Zurich, cu cei cinci artiști interpretând “live” în fața unui juriu.

Mai mult de 420 de piese au fost trimise pentru selecția elvețiană, iar cele cinci piese și artiștii sunt acum aleși de jurii. Reprezentantul Elveției va fi ales de trei jurii: juriul de audiență elvețian, juriile de audiență internaționale și un juriu internațional de 25 de membri experți. Jurații sunt foști membri din juriul Eurovision.

Reprezentantul Elveției pentru Eurovision 2024 va fi ales până la sfârșitul acestui an, iar melodia va fi dezvăluită în martie 2024.

La concursul din 2023, Elveția a fost reprezentată pe scena Eurovision de Remo Forrer. Balada sa “Watergun” s-a calificat in finala, terminând în cele din urmă pe locul 20 după ce a obținut în total 92 de puncte.

Sursa: eurovoix.com