images

Eurovision 2024: Orașul Malmö va cheltui 2,5 milioane de euro

Orașul Malmö va cheltui până la 2,5 milioane de euro pentru găzduirea Eurovision Song Contest 2024.

Orașul gazdă a Eurovision 2024, Malmö, va cheltui până la 2,5 milioane de euro pentru concursul de anul viitor. Într-un interviu pentru Sveriges Radio, președintele consiliului municipal din Malmö, Katrin Stjernfeldt Jammeh, spune:

„Am organizat Eurovision în urmă cu aproape 10 ani, iar calculele care au fost făcute au arătat că aproximativ 185 de milioane de SEK (≈ 15,5 milioane de euro) au fost realizate din venituri din turism, valoare pentru oraș.”

Întrebat dacă Eurovision este locul potrivit pentru a investi bani în aceste vremuri economice grele, Stjernfedlt Jammeh spune:

„Sunt mulți bani, dar când am luat decizia de a pune la dispoziție locațiile necesare, a fost o decizie unanimă a consiliului municipal”

Pentru Eurovision 2023, orașul Liverpool a cheltuit aproximativ 2,3 milioane de euro. Ultima dată când Suedia a găzduit Eurovision în 2016, orașul gazdă Stockholm, a avut un buget de 10 milioane de euro, dar a folosit doar jumătate din acesta, aproximativ 5 milioane de euro.

Ca și în anii precedenți, banii pentru bugetul total vor veni și de la Uniunea Europeană de Radiodifuziune, și de la postul gazdă Sveriges Television.

 

Sursa: eurovoix.com