images

Eurovision 2024: siguranța concursului este luată în discuție

Orașul gazdă al Eurovision 2024, Malmö, discută despre siguranța concursului viitor și a vizitatorilor săi în luna mai.

Malmö discută siguranța Concursului Muzical Eurovision 2024 în contextul creșterii recente a infracțiunilor motivate de ură și a tensiunilor din oraș, cauzate de conflictul în curs din Orientul Mijlociu.

Într-un interviu acordat postului de radio Sveriges Radio, purtătorul de cuvânt al poliției din Malmö, Nils Norling, afirmă:

“Dacă privim la Malmö în ultima lună, am observat o anumită creștere a infracțiunilor motivate de ură. Zilnic vedem manifestări, în mare parte pro-palestiniene. Deci, nu putem exclude faptul că oamenii vor încerca să organizeze diverse manifestații.”

Poliția din Malmö nu vede amenințări directe la adresa Eurovision, dar afirmă că pe măsură ce ne apropiem de competiție, munca de informații va deveni mai intensă.

În același interviu, Karin Karlsson, care coordonează pregătirile orașului, afirmă că este conștientă de tensiunile mai mari decât în ​​ultima perioadă în care orașul a găzduit Eurovision, în 2013, când a avut loc o manifestație împotriva participării israeliene. Ea continuă și afirmă:

“Cred că trebuie să acționăm preventiv și să avem în vedere că ar putea să se întâmple mai mult decât în 2013 și să urmăm ceea ce ne spune poliția să facem.”

Ea este apoi întrebată despre siguranța evenimentelor desfășurate în spații publice:

“Încercăm să ne uităm la locurile unde suntem obișnuiți să avem o securitate și controale bune, astfel încât locurile pe care vrem să le folosim să se simtă în siguranță.”

Se așteaptă ca mai multe informații legate de siguranța concursului și a vizitatorilor săi în luna mai să fie făcute publice în lunile următoare.

***

Sursa: eurovoix.com