images

Eurovision 2025: Echipa principală anunțată pentru concursul de anul viitor

Echipa principală de proiect care va ajuta la producerea celui de-al 69-lea Concurs Eurovision din Elveția în 2025 a fost dezvăluită astăzi. Postul de televiziune elvețian SSG SSR a anunțat câteva noi numiri în roluri cheie care vor constitui echipa principală de producție a concursului de anul viitor. Acestea includ angajări importante precum: șeful de spectacol, șeful de concurs, șeful de producție și multe alte roluri din spatele scenei.

În primul rând, Reto Peritz și Moritz Stadler vor fi producători executivi pentru Eurovision 2025. Împreună, vor prelua responsabilitatea generală pentru producția spectacolului. Sub conducerea lor, șeful de spectacol pentru Eurovision 2025 va fi Yves Schifferle, care a fost șef de delegatie pentru Elveția când au câștigat concursul din 2024 în Suedia. Rolul său va fi să creeze producția pentru cele trei emisiuni televizate – două semifinale și finala – și elemente precum parada steagurilor, cărțile de vizita și secvența de votare.

Noul rol al lui Schifferle înseamnă că nu va mai conduce delegația elvețiană anul acesta – Daniel Meister va prelua acest rol pentru 2025. Eurovision 2025 va readuce și câteva nume importante din producția concursului din acest an din Suedia. Christer Björkman, care a fost de șase ori șef de concurs anterior, va face din 2025 al șaptelea său Eurovision ca șef de concurs. Björkman va fi responsabil de coordonarea și producerea din 2025 și își va păstra rolul de stabilire a ordinii de desfășurare pentru concursul de anul viitor. Alăturându-se echipei principale este si Tobias Åberg, care va fi șef de producție, responsabil pentru producția tehnică, construcția scenei și infrastructura IT care face posibil spectacolul.

Bernhard Spahni se alătură echipei ca șef al PMO, sau managerul de proiect – rolurile sale anterioare includ - șeful global al marketingului evenimentelor pentru Red Bull si va coordona orașul elvețian care va găzdui evenimentul, Nadja Burkhardt-Tracol va fi șef de eveniment, devenind contactul principal pentru oraș.

Manfred Winz (șef de finanțe), Aurore Chatard (șef de securitate), Kevin Stuber (șef - aspecte juridice), Thomas Pittino (șef de marketing și finanțare), Vassilis Donikian (șef HR), Nicole Beutler (șef afaceri publice), Henriette Engbersen (în calitatea sa de șef al echipei Public Value la SRG) și Till Jendly (asistent) completează restul echipei.

Echipa principală va începe acum să lucreze pentru a aduce Eurovision 2025 la viață. În acest moment, nu știm care oraș din Elveția va avea onoarea de a găzdui, dar patru orașe au depus oferte – Basel, Berna/Biel, Geneva și Zurich. Orașul câștigător este de așteptat să fie anunțat undeva în august.

Elveția găzduiește Eurovision 2025 după ce Nemo a câștigat concursul din 2024 cu piesa lor „The Code”. „The Code” a obținut 365 de puncte de la juriu și 226 de puncte de la televot, câștigând concursul cu un total de 591 de puncte, aducând trofeul Eurovision în Elveția pentru prima dată din 1988.

***

Sursa: eurovoix.com