images

Eurovision 2025: Basel sau Geneva?

Unul dintre aceste două orașe va găzdui, anul viitor, Eurovision Song Contest, în Elveţia. Decizia finală va fi luată la sfârșitul lunii august.

Orașele interesate au avut timp până la sfârșitul lunii iunie pentru a-și depune candidaturile la SRG pe baza unui catalog extins de cerințe.

Printre criteriile cheie în evaluarea candidaturilor s-au numărat conceptul de arenă, legăturile de transport public, sustenabilitatea, disponibilitatea cazării hoteliere, conceptele de securitate și de eliminare a deșeurilor, investițiile, experiența în organizarea de evenimente, sprijinul și motivația din partea întregului oraș, precum și mulți alți factori.

Candidaturile depuse de orașele Basel, Geneva, Zurich și Berna/Biel au fost atent analizate de un grup de lucru al echipei centrale Eurovision.

Evaluarea a cuprins criterii cantitative și calitative, precum și angajamentul și ideile creative ale orașelor candidate, cu scopul de a face din Eurovision un eveniment de neuitat.

Comitetul de Conducere ESC 2025 condus de Directorul General al SRG, Gilles Marchand, a urmat recomandarea echipei centrale și a optat pentru cele două candidaturi de oraș care au performat cel mai bine și care vor fi acum consolidate în continuare: Basel și Geneva.

A 69-a ediție a Eurovision Song Contest se va desfășura în Elveția, în 2025, datorită victoriei lui Nemo cu piesa The Code. Melodia a triumfat în Marea Finală cu un scor de 591 de puncte, aducând Elveției cea de-a treia victorie în istoria concursului.

 

Sursa: eurovision.tv