images

Eurovision 2025: Detalii despre candidatura orașului Basel

Basel a dezvăluit detalii despre candidatura sa la găzduirea Concursul Eurovision 2025.

După primirea unei invitații din partea postului elvețian SRG, orașul Basel și Cantonul Basel-Stadt au confirmat oficial intenția de a candida pentru găzduirea Concursul Eurovision 2025. Într-un comunicat de presă publicat pe site-ul Consiliului Local, cele două entități au dat mai multe detalii despre candidatură.

Zona desemnată pentru a găzdui Concursul Eurovision 2025 ar fi Saint Jakob, unde este disponibilă o infrastructură multifuncțională pentru evenimente. În mod special, două structuri au fost identificate ca potențiale locații – Saint Jakobshalle și stadionul Saint Jakob Park (cu sprijinul echipei locale de fotbal FC Basel 1893). Ambele structuri ar necesita o întărire temporară a acoperișului sau un acoperiș temporar pentru a asigura sarcina necesară a tavanului.

Un punct forte, pe care guvernul din Basel îl exploatează pentru a sprijini candidatura orașului, este poziția fizică a orașului, precum și experiența sa în găzduirea unor evenimente internaționale majore. De fapt, Basel este situat „în inima Europei”, la granița cu Franța și Germania, la distanțe scurte și are legături bune de transport internațional. Orașul poate conta pe o bună infrastructură hotelieră și de evenimente, având experiența găzduirii Conferinței Consiliului Ministerial OSCE în 2014 și UEFA EURO 2008, împreună cu Austria.

Un program cuprinzător de susținere este planificat în Basel pentru fani și populație, inclusiv Eurovision Village și Euro Club. Pentru a-și proteja interesele ca și candidat, Cantonul nu oferă informații despre costuri până la finalizarea procesului de aplicare.

 

Sursa: eurovoix.com