images

Eurovision Song Contest 2023, nominalizat la patru premii BAFTA

Eurovision Song Contest 2023 a fost nominalizat la patru premii BAFTA: la Premiile BAFTA Television 2024 și la Premiile BAFTA Television Craft.

Cea de-a 67-a ediție a Eurovision Song Contest, produsă de BBC la Liverpool, a fost nominalizată în cadrul premiilor BAFTA Television Awards 2024 și BAFTA Television Craft Awards. BAFTA sunt cele mai prestigioase premii din industria muzicală din Regatul Unit, acordate de Academia Britanică de Arte de Film și Televiziune.

În cadrul premiilor de televiziune, Concursul Eurovision a fost nominalizat  la secțiunea  Acoperirea evenimentelor în direct, alături de „Concertul încoronării” și „Festivalul comemorativ al Legiunii Regale Britanice”. Hannah Waddingham a fost nominalizată pentru „Entertainment Performance”, în calitate de gazdă a concursului. Hannah concurează împotriva colegului ei, Graham Norton, care este nominalizat pentru „The Graham Norton Show”.

În cadrul Television Craft Awards, concursul intră în cursă pentru două premii. Din echipa Entertainment Craft sunt nominalizați Julio Himede, Tim Routledge, Kojo Samuel, Michael Sharp și Dan Shipton. La secțiunea pentru regie concurează Multi Camera - Nikki Parsons, Ollie Bartlett și Richard Valentine.

Premiile BAFTA Television vor avea loc pe 12 mai, la o zi după Eurovision 2024, în timp ce premiile BAFTA Television Craft vor avea loc pe 28 aprilie.

 

Sursa imagine: Corinne Cumming / EBU | Sursa: BAFTA