images

Finlanda: UMK 2024 va avea loc pe 10 februarie

Yle, postul național de televiziune finlandez, a anunțat că Uuden Musikiin Kilpailu 2024 se va susține pe 10 februarie, la Tampere.

Ediția din 2024 a UMK va avea loc pe 10 februarie, în Arena Nokia din Tampere. Tampere este al treilea oraș ca mărime din Finlanda; el a găzduit UMK în 2020 și 2021, la Studiourile Mediapolis.

Anul acesta, Nokia Arena va găzdui concursul. Cu o capacitate de 13.455, Nokia Arena este cea mai mare arenă acoperită din Finlanda și cea mai mare locație care a găzduit vreodată UMK. Biletele pentru eveniment vor fi puse în vânzare pe 5 octombrie la ora 08:00 CEST.

Ville Vilén, director de creație la Yle, comentează:

„UMK a devenit o adevărată instituție muzicală, care merită un loc mult mai mare. Turku a fost un oraș  în care s-a susținut UMK atât de uimitor de mulți ani - suntem foarte recunoscători pentru asta. Anul acesta, trenul UMK se îndreaptă spre nord și cred că Tampere și Nokia Arena sunt locul perfect pentru un eveniment major Eurovision. Acum este momentul pentru un spectacol cu ​​adevărat mare și o atmosferă Eurovision care va arunca în aer acoperișul!”

Anssi Autio, producător executiv al UMK spune:

„Privind înapoi la întreaga istorie de 13 ani a UMK, pot spune că acum suntem într-o poziție mai bună decât oricând. În ochii publicului nostru finlandez și internațional, UMK a devenit o fabrică de succes de neegalat și o sursă de divertisment de top, a cărei mutare într-un loc mai mare este, de asemenea, servită de creșterea masivă a popularității Eurovision.”

De asemenea, a fost anunțat că finaliștii din acest an vor fi divulgați pe 10 ianuarie.

363 de melodii au fost depuse pentru UMK 2024, potrivit președintelui juriului UMK, Tapio Hakanen.

Hakanen a dezvăluit postului Yle că o gamă variată de cântece a fost acoperită de melodiile trimise, inclusiv pop, rock, indie și dance.

Cine va câștiga UMK 2024 va avea sarcina să-i urmeze lui Käärijä, care a fost vicecampionul la Eurovision 2023. După campania sa Eurovision, de succes, din acest an, rapperul i-a spus lui Yle ce fel de artist și-ar dori să vadă reprezentând Finlanda în 2024:

„Cineva care vrea să iasă și să câștige și este pregătit pentru ceea ce aduce agitația care urmează la un astfel de concurs. Desigur, nu știi niciodată până nu experimentezi asta.”

Käärijä a reprezentat Finlanda la Eurovision Song Contest 2023 cu „Cha Cha Cha”. Rapperul finlandez câștigat Semifinala 1 cu 177 de puncte de televot. În Marea Finală, Käärijä s-a clasat pe locul 2 cu un total de 526 de puncte (376 de puncte de televot și 150 de puncte de la juriu), aducând Finlandei al doilea cel mai bun rezultat din istorie.

Sursa: eurovoix.com