images

Germania: Isaak la Eurovision 2024 | VIDEO

Isaak a câștigat Das Deutsche Finale 2024 și va reprezenta Germania la Concursul Muzical Eurovision 2024 din Malmö cu piesa “Always On The Run”.

Finala „Das Deutsche Finale 2024” a avut loc vineri, 16 februarie, la Studio Berlin Adlershof. Barbara Schöneberger a prezentat spectacolul.

Nouă artiști au concurat în spectacol, după ce ultimul concurent, Floryan, a primit un wild card de la programul TV “Ich will zum ESC!” joia trecută. Rezultatele complete au fost următoarele:

1. NinetyNine - “Love On A Budget” - 6 puncte

2. Leona - “Undream You” - 3 puncte

3. Isaak - “Always On The Run” - 24 puncte - Câștigător

4. GALANT - “Katze” (pisică) - 11 puncte

5. Floryan - “Scars” - 3 puncte

6. Bodine Monet - “Tears Like Rain” - 12 puncte

7. Ryk - “Oh Boy” - 13 puncte

8. Marie Reim - “Naiv” (naiv) - 10 puncte

9. Max Mutzke - “Forever Strong” - 20 puncte

Finala națională a folosit televoting-ul și votarea online pentru a-și alege câștigătorul. Scorul final a combinat voturile publicului și ale juriului internațional, fiecare contribuind cu 50%, urmând formatul Concursului Muzical Eurovision.

Opt jurii internaționale (din Austria, Croația, Islanda, Lituania, Spania, Suedia, Elveția și Regatul Unit) au evaluat interpretările pe o scară de la 1 la 12 puncte, iar cinci profesioniști din diferite țări au evaluat pe baza repetiției generale de seară precedentă.

Un panel de oaspeți cunoscuți a oferit suport pieselor. Acești oaspeți au inclus foști participanți la Eurovision, precum Mary Roos și Conchita, alături de Rea Garvey, Riccardo Simonetti, Florian Silbereisen și Alli Neumann.

În final, corespondenta Eurovoix.com de pe teren, Sem Anne van Dijk, a spus:

„Germania a demonstrat în această seară că ia în serios mai mult decât oricând Concursul Muzical Eurovision. Se putea simți acest lucru în studio în timp ce artiștii se evoluau pe scenă, dar și în timpul secvenței de rezultate. Cu calificări ale Germaniei pe ultime patru locuri  în ultimul deceniu, NDR au mari așteptări de la Isaak la Malmö.”

Ca membru al Big 5, Germania va participa în Finala Mare a concursului din acest an pe 11 mai. În plus, publicul german poate vota pentru artistul preferat în Prima Semifinală din 7 mai.

Sursa: eurovoix.com