images

Germania anunță componența preselecției pentru Malmö

Germania se pregătește să-și aleagă reprezentantul pentru Malmö prin organizarea „Das Deutsche Finale 2024”.

Nouă artiști vor concura pentru șansa de a reprezenta Germania la Concursul de Cântece Eurovision 2024. La „Eurovision Song Contest – Das Deutsche Finale 2024”, telespectatorii germani vor avea ocazia să voteze pentru cântecul preferat și să aleagă artistul care va purta drapelul german în Malmö. Votul prin televiziune va contribui cu 50% din punctajul fiecărui cântec, restul procentelor de 50% provenind de la o selecție a câtorva jurii internaționale.

Preselecția Germaniei, prezentată de Barbara Schöneberger, va fi transmisă în direct din Berlin pe programele de televiziune germane Das Erste și ONE, pe eurovision.de și pe ARD Mediathek. Evenimentul va avea loc vineri, 16 februarie, cu începere la ora 22:05 CET.

Pe 19 ianuarie, majoritatea componenței a fost confirmată, cu 8 dintre cei 9 artiști dezvăluiți: GALANT, Isaak, Leona, Bodine Monet, Max Mutzke, Marie Reim, NinetyNine și Ryk. Cel de-al 9-lea artist va fi determinat de telespectatori în timpul episodului final al seriei de televiziune în 6 părți “Ich will zum ESC!” („Vreau să merg la ESC!”), joi, 8 februarie.

Înainte să aflăm artistul numărul 9, la începutul lunii februarie, ne familiarizăm cu cei 8 artiști deja confirmați în competiție. Toate cele 8 cântece au fost lansate pe platformele de streaming muzical pe 19 ianuarie.

 

Sursa: eurovoix.com