images

Ghid în Malmö! Cum sa te descurci prin orașul gazdă

Ghidul tău practic pentru a te descurca prin Malmö, în timp ce ești în oraș pentru Concursul Muzical Eurovision.

Indiferent dacă vrei să ajungi de la aeroport în centrul orașului sau de la Malmö Arena la Euro club, este întotdeauna cel mai bine să te informezi cu exactitate înainte de a ajunge acolo. Și cu ghidul orașul Malmö, acest lucru este posibil.

Suntem aici pentru a te ajuta să îți cunoști opțiunile, să cunoști aplicațiile și să îți cunoști ofertele exclusive pentru săptămâna Eurovision!

Pentru mai multe informații despre ce se întâmplă în jurul orașului, accesează pagina oficiala care detaliază toate evenimentele la care te poți aștepta.

Pentru sfaturi practice despre cum să te deplasezi între toate acestea, citește mai departe:

Sosirea în Malmö

Dacă ajungi cu avionul, este probabil să aterizezi la Aeroportul Copenhaga, care este la doar 30 de minute cu trenul de orașul Malmö. Aeroportul Copenhaga este cel mai mare aeroport din Scandinavia și transportă peste 21 de milioane de pasageri în fiecare an.

Odată ce aterizezi, poți cumpăra un bilet de tren  de la aeroport, care te va trece peste podul Öresund în Suedia. Poți coborî în centrul orașului Malmö, sau te poți opri la Stația Hyllie, unde este Malmö Arena.

În afara călătoriei cu avionul, mulți vizitatori, din alte părți ale Europei, vor ajunge în Malmö via Podul Öresund cu trenul. Există conexiuni feroviare din toată Europa  către oraș De exemplu, călătoria cu trenul până la Malmö durează în mod obișnuit aproximativ 4 până la 5 ore din Stockholm, 5 până la 6 ore din Hamburg și 13 ore din Paris. Și în 2024, ne așteptăm să primim fani din peste 80 de țări!

Deplasarea în Malmö

Odată ajuns în oraș, te poți deplasa cu trenul sau cu autobuzul folosind Skånetrafiken, sistemul de transport public al regiunii. Aplicația Skånetrafiken este cea mai simplă modalitate de a călători cu autobuzul și trenul în Malmö. Poți cumpăra toate biletele prin aplicație (inclusiv biletul de tren de la Aeroportul Copenhaga). Doar să nu uiți să îți activezi biletul, înainte de a urca la bord.

Poți cumpăra bilete de tren de la automatele amplasate în oricare dintre stațiile din Malmö. Dar trebuie să le achiziționezi înainte de a urca în tren, pentru a evita posibile amenzi; achiziționarea la bord nu este o opțiune.

Dacă dorești să călătorești cu autobuzul fără a descărca aplicația, poți atinge cardul (sau un card digital precum Apple Pay) când urci în autobuz. Plățile în numerar nu sunt acceptate.

Pentru programele și orarele trenurilor și autobuzelor, poți verifica întotdeauna fie aplicația, fie site-ul web Skånetrafiken.

Oferte speciale pentru săptămâna Eurovision

Skånetrafiken oferă două tipuri diferite de bilete care îți oferă călătorii nelimitate pentru săptămâna Eurovision. Ambele bilete sunt valabile timp de 8 zile, între duminică, 5 mai și duminică, 11 mai inclusiv.

• Eurovision Skåne: Călătorii nelimitate cu autobuzul și trenul în Skåne (regiunea mai largă în care este situat Malmö). Prețul este de 350 SEK (aproximativ 30 €).

• Eurovision Skåne/Copenhaga: Călătorii nelimitate către și dinspre Copenhaga via trenul de pe podul Öresund, precum și cu autobuzul și trenul în întreaga Skåne. Prețul este de 700 SEK (aproximativ 60 €).

Biletele pot fi achiziționate din aplicația Skånetrafiken între 15 aprilie și 12 mai, sub titlul “specialbiljetter” (bilete speciale).

Oricine are acreditare pentru evenimentul Eurovision Song Contest editia 68 va putea călători gratuit cu trenurile și autobuzele în limitele orașului. Sustenabilitatea în prim-plan. La Eurovision Song Contest, oficial certificat ca un eveniment sustenabil, vei dori să participi la entuziasmul orașului pentru o ședere mai verde în Malmö. Orașul gazdă pentru 2024 a fost întotdeauna preocupat de sustenabilitate, iar Malmö oferă un volum excepțional de mare de biciclete de închiriat în întregul oraș. “Malmö By Bike” este un serviciu care te încurajează să explorezi și să experimentezi orașul așa cum fac locuitorii săi - pe bicicletă! Poți cumpăra un bilet pentru una sau trei zile, iar bicicletele pot fi accesate în întregul oraș fie folosind aplicația, cardul sau un cod PIN la mașini. Există 99 de stații de biciclete în întregul oraș. Ne vedem pe acele piste de biciclete!

 

Sursa: eurovision.tv