images

Înscrierile la ESCZ 2024, la final. Anunțarea primilor participanți la Eesti Laul 2024

Luni,  6 noiembrie, Cehia încheie perioada de înscriere a cântecelor pentru ESCZ 2024, iar Estonia dezvăluie primii participanți la Eesti Laul 2024.În Suedia, biletele pentru Melodifestivalen 2024 sunt puse în vânzare începând cu ora 10:00 CET.

Suedia - Biletele pentru toate spectacolele Melodifestivalen 2024 vor fi puse în vânzare începând cu ora 10:00 CET, inclusiv pentru spectacolele de repetiții din timpul zilei (pentru familii), repetiții și spectacolele live. Biletele pot fi achiziționate prin intermediul LiveNation.se.



Melodifestivalen 2024 va avea loc în șase orașe din Suedia. Datele, locațiile și orașele gazdă pentru spectacole sunt următoarele:

• Etapa 1: 3 februarie – Malmö Arena, Malmö

• Etapa 2: 10 februarie – Scandinavium, Göteborg

• Etapa 3: 17 februarie – Vida Arena, Växjö

• Etapa 4: 24 februarie – Stiga Sports Arena, Eskilstuna

• Etapa 5: 2 martie – Löfbergs Arena, Karlstad

• Finala: 9 martie – Friends Arena, Stockholm

Televiziunea suedeză SVT a anunțat că s-au primit un total de 2.624 de înregistrări. 30 dintre ele vor avea șansa să concureze în ediția de anul acesta și să reprezinte țara pe teren propriu, în Malmö.

Estonia - Participanții la semifinalele Eesti Laul 2024 vor fi anunțați la ora 18:00 CET. Este întotdeauna interesant să aflăm cine va concura în această competiție muzicală!

În emisiunea Ringvaade de pe ETV, începând cu ora 18:00 CET, vor fi dezvăluite cele cincisprezece melodii care vor concura în semifinala Eesti Laul 2024.

Semifinala Eesti Laul 2024 va avea loc pe 20 ianuarie în Tartu. Cinci dintre aceste cântece se vor califica pentru finala din 17 februarie de la Tallinn, unde li se vor alătura cinci finaliști precalificați.

În cadrul finalei, un juriu internațional și votul public vor selecta trei dintre cei zece finaliști pentru a avansa în super-finală. Votul public va decide singur câștigătorul super-finalei și reprezentantul Estoniei la Eurovision 2024.

Cântecele care vor concura la Eesti Laul 2024 vor fi lansate în luna decembrie.

Cehia - Închiderea perioadei de înscriere pentru Cântecul ESCZ 2024 - 23:59 CET

Astăzi este ultima zi pentru trimiterea cântecelor la selecția Cehiei pentru Concursul Muzical Eurovision 2024 (ESCZ). ESCZ este folosit și de această dată ca proces de selecție, dar vine cu o noutate. Începând din acest an, solistul principal sau vocalistul principal al compoziției nu mai este obligat să aibă cetățenie cehă. Acest lucru înseamnă că pot aplica și artiștii din Slovacia, care locuiesc permanent în Cehia și contribuie la dezvoltarea muzicală a acestei țări.

Participanții pot trimite înregistrările lor, inclusiv versiuni demo, până la ora 23:59 CET. Regulile complete și formularul de înregistrare pot fi găsite aici: https://www.ceskatelevize.cz

Portugalia - Festivalul Canção 2024 - Dezvăluirea Participanților

RTP a sugerat într-o postare pe rețelele sociale că va anunța cei 14 compozitori invitați și cei 6 participanți selectați din înscrierile la Festivalul da Canção 2024. Selecția va consta în două semifinale și o Finală. Portugalia va concura la Eurovision pentru prima dată pe teritoriul suedez. RTP a fost retrogradată din competiție în anul 2000 și a ales să nu mai concureze în 2013 și 2016, în concursurile susținute tot în Suedia.

 

Sursa: eurovoix.com