Irlanda: Înscrierile la Eurovision 2024 se pot face până pe 20 octombrie

RTÉ, postul național de televiziune irlandez, a extins până pe 20 octombrie perioada de inscrieri pentru Eurovision 2024.

Perioada de depunere pentru oricine este interesat să reprezinte Irlanda la Eurovision 2024 a fost prelungită până pe 20 octombrie. Inițial, această perioadă trebuia să se încheie vineri, 29 septembrie.

Regulile pentru selecție rămân aceleași:

  • Înregistrările nu trebuie să depășească trei minute.
  • Înregistrările nu trebuie să fi fost interpretate live sau lansate înainte de 1 septembrie 2023.
  • Compozitorii pot trimite doar o melodie fiecare.
  • Artiștii nu trebuie să participe la selecția unei alte țări.

Toate înscrierile vor fi analizate de un grup de profesioniști în muzică și fani Eurovision selectați de RTÉ. Interpreții ar putea fi nevoiți să participe la o audiție live la RTÉ Studios din Dublin.

O listă scurtă de interpreți va fi selectată pentru a cânta la o selecție națională televizată, la începutul anului 2024. Formatul exact al selecției nu a fost încă confirmat. Înscrierile sunt acceptate doar prin intermediul site-ului web RTÉ.

Wild Youth a reprezentat Irlanda la Eurovision Song Contest 2023 de la Liverpool cu ​​piesa „We Are One”. Ei au evoluat pe pozitia 6 în prima semifinală, dar nu au reușit să se califice în Marea Finală, terminând pe locul 12 din 15 cu un total de 10 puncte.

 

Sursa: eurovoix.com