images

Italia: Ultima ediție a Festivalul di Sanremo 2024 găzduită de Amadeus

În ciuda succesului ediției trecute, Festivalul de la Sanremo de anul viitor va fi ultima ediție organizată de Amadeus, directorul artistic și gazda principală a acestui festival.

Într-un lung interviu pentru ziarul italian„ Il Fatto Quotidiano Magazine”, Amadeus a declarat că ediția din 2024 a Festivalului de la Sanremo va fi ultima găzduită de el. El a recunoscut că cinci ediții l-au făcut să se simtă mândru și onorat, dar trebuie să se oprească. Cu toate acestea, el nu exclude o posibilă revenire în viitor.

În ediția de anul viitor a Festivalului din Sanremo, numărul participanților este încă necunoscut și va depinde „de frumusețea melodiilor care vor fi trimise”. Co-gazda este încă necunoscută, dar Amadeus a declarat că s-a gândit la câteva nume importante.

Sub conducerea lui Amadeus la Festivalul din Sanremo, Italia a cunoscut o puternică perioadă de succes la Eurovision Song Contest. Italia a câștigat concursul pentru prima dată în 1990, apoi în 2021 și s-a clasat fiecare an în topul primelor 6.

Sursa: eurovoix.com