images

Italia: Noi reguli și regulamente la Sanremo 2024

Postul de televiziune italian RAI a publicat pe site-ul său noile reguli pentru ediția din acest an a Festivalului di Sanremo.

În urma unui recent interviu, care a avut loc pe 09.07.2023, cu Amadeus, postul de televiziune italian, RAI, a publicat noile reguli și regulamente pentru cea de-a 76-a ediție a Festivalului Cântecului Italian, alias Festival di Sanremo. Noile reguli sunt disponibile pe site-ul RAI.

După cum știm deja, finala Sanremo Giovani va avea loc pe 20 decembrie 2023. Dintre cei 12 artiști participanți, numai 3 vor avea ocazia să meargă la Festivalul di Sanremo 2024. 26 de piese noi, inedite, vor concura în perioada 6 – 10 februarie pentru a câștiga ediția din acest an.

Nopțile sunt organizate astfel:

Prima noapte – marți 06.02.2024

Toți cei 26 de artiști concurenți vor avea șansa de a-și prezenta piesa. Toate piesele vor fi votate de un juriu format din jurnaliști profesioniști de la televiziune și posturi web. RAI va anunța primele 5 melodii care au primit cele mai multe voturi.

Noaptea a doua – miercuri 07.02.2024

Prima jumătate a artiștilor concurenți (13 artiști) își vor prezenta din nou cântecele. De data aceasta, piesele vor fi votate de publicul de acasă (50% din rezultat) și de un juriu format din televiziuni (50% din rezultat). RAI va anunța primele 5 melodii cu cele mai multe voturi.

Noaptea a treia – joi 08.02.2024

A doua jumătate a artiștilor concurenți (13 artiști) își vor prezenta cântecele. Ca și în seara precedentă, piesele vor fi votate de publicul de acasă (50% din rezultat) și de un juriu format din televiziuni (50% din rezultat). RAI va anunța primele 5 melodii care au primit cele mai multe voturi în acea noapte.

Noaptea a patra – vineri 09.02.2024

Fiecare artist va interpreta un cover al unei alte piese, fie că este în italiană sau în engleză (sau în orice altă limbă străină). Artiștii concurenți vor avea, de asemenea, posibilitatea de interpreta melodia împreună cu un artist invitat, care nu concurează la ediția din acest an a Festivalului.

Piesele vor fi votate de publicul de acasă (34% din rezultat), de juriul profesionist al jurnaliștilor (33% din rezultat) și de juriul profesionist al televiziunilor (33% din rezultat). RAI va anunța primele 5 melodii care au primit cele mai multe voturi în acea noapte. Artistul care a primit cel mai mare număr de voturi va fi anunțat câștigătorul celei de-a patra serii. Este creat un nou clasament.

Noaptea cinci – sâmbătă 10.02.2024

Toți artiștii vor cânta din nou melodiile lor. Acestea vor fi votate de public doar de acasă: media dintre noul clasament și cel precedent va determina clasamentul definitiv. Primele 5 melodii vor avea șansa de a fi cântate din nou și, de această dată, vor fi votate de publicul de acasă (34% din rezultat), de juriul profesionist de jurnaliști (33% din rezultat) și de către juriul televiziunilor (33% din rezultat). Cântecul care a primit cele mai multe voturi va fi apoi anunțat ca și câștigător al Sanremo 2024.

În plus, artiștii care nu concurează în a doua seară îl vor ajuta pe Amadeus să prezinte. Același lucru este valabil și pentru artiștii care nu concurează în a treia seară.

Artiștii care concurează la Festivalul di Sanremo 2024 vor fi anunțați până la sfârșitul acestui an.

Sursa: eurovoix.com