images

Italia: Participarea la Eurovision 2025 este confirmată

RAI, postul de televiziune național italian, a confirmat participarea la Concursul Eurovision 2025.

RAI a confirmat pentru Eurofestivales că Italia va participa la Eurovision 2025 în Elveția. De asemenea, au confirmat că reprezentantul italian va fi ales prin Festival di Sanremo 2025, care va avea loc între 4 și 8 februarie. Se așteaptă ca câștigătorul festivalului să reprezinte Italia la Eurovision 2025, dar acest lucru nu a fost încă confirmat.

Ediția din 2025 a Festivalului va fi prezentată de către prezentatorul TV Carlo Conti. RAI și Carlo Conti au anunțat deja schimbări în formatul competiției. Cele cinci seri de spectacol sunt organizate astfel:

•  Prima seară: 24 de artiști vor interpreta piesele lor concurente. Top 5 va fi anunțat într-o ordine aleatorie.

• A doua seară: 12 artiști vor interpreta piesele lor concurente pentru a doua oară. Top 5 va fi anunțat într-o ordine aleatorie.

• A treia seară: cei 12 artiști rămași vor interpreta piesele lor concurente pentru a doua oară. Top 5 va fi anunțat într-o ordine aleatorie.

• A patra seară: artiștii concurenți vor interpreta un duet/covor al unei piese existente. Va exista un câștigător, dar rezultatele acestei seri nu vor fi adăugate la rezultatul general.

• A cincea seară: 24 de artiști vor interpreta piesele lor concurente. Cei mai buni 5 artiști din clasamentele combinate ale tuturor spectacolelor vor avansa în superfinală. Aici vor avea ocazia să-și interpreteze piesa pentru a doua oară, în timp ce jurii și televotul vor decide câștigătorul.

Angelina Mango a reprezentat Italia în finala Eurovision 2024 cu “La noia”. Ea s-a clasat pe locul 7, obținând 268 de puncte.

 

Sursa: eurovoix.com