images

Lituania: participarea la Eurovision 2024 a fost confirmată

LRT a confirmat că va participa la Eurovision Song Contest 2024 din Malmö, Suedia.

Postul de televiziune public lituanian și-a anunțat participarea la Eurovision Song Contest de anul viitor. LRT a confirmat, pentru ESC Today, că va concura la Malmö, Suedia, în luna mai.

Până în prezent, nu au fost anunțate detalii cu privire la modul în care țara își va selecta participantul. Este de așteptat ca LRT să opteze pentru desfășurarea unui proces național de selecție ca la fiecare ediție la care a concurat din 1999.

Monika Linkytė a reprezentat Lituania la Eurovision 2023 cu piesa „Stay”, a terminat pe locul 11 ​​în Marea Finală. În finală, Lituania a primit 10 puncte de la publicul din Irlanda, Letonia și Regatul Unit, în timp ce juriile din Ucraina și Australia au acordat 10 puncte.

Douăzeci și două de țări și-au confirmat acum participarea la cea de-a 68-a ediție a Eurovision Song Contest:

Austria

Azerbaidjan

Cipru

Danemarca

Estonia

Finlanda

Franţa

Germania

Islanda

Irlanda

Italia

Lituania

Luxemburg

Malta

Moldova

Olanda

Norvegia

Serbia

Spania

Suedia

Elveţia

Eurovision 2024

Loreen a câștigat cea de-a 67-a ediție a Eurovision Song Contest pentru Suedia cu „Tattoo”. Ea este prima femeie de două ori câștigătoare a competiției, care a câștigat anterior concursul din 2012 cu „Euphoria”.

Malmö a găzduit Eurovision Song Contest de două ori anterior. Prima dată a fost în 1992, iar cea mai recentă ediție a fost în 2013. Eurovision 2024 va avea loc pe 7, 9 și 11 mai.

Locul unde va avea loc Eurovision Song Contest 2024 este Arena Malmö, a doua cea mai mare arenă acoperită din Suedia.

***

Sursa: eurovoix.com