images

Luxemburg: 459 de cântece, la Eurovision 2024

La selecția națională luxemburgheză pentru Eurovision Song Contest 2024  au fost trimise 459 de cântece.

RTL, postul național de televiziune luxemburghez, a anunțat un total de 459 de cântece sunt înscrise la selecția națională pentru Eurovision 2024. În noiembrie, un juriu va decide care melodii vor fi selectate pentru a concura în finala națională din data de 27 ianuarie, care va avea loc la Rockhal.

Înregistrările includ atât pe cei cu artist, cât și pe cei fără artist. Toți artiștii, indiferent dacă au avut sau nu o melodie, au fost invitați la o audiție în  în luna iulie.

Se remarcă faptul că Ralph Siegel a scris lucrări pentru trei artiști diferiți înscriși la selecția luxemburgheză. În anii trecuți, Ralph a mai scris trei cântece pentru Luxemburg; „Bye Bye, I Love You” (1974), „Papa Pingouin” (1980) și „Children, Kinder, Enfants” (1985). În plus, a scris și pentru Germania, Elveția, Muntenegru, Malta și San Marino. Cel mai bun rezultat al său a fost în 1982, când „Ein bisschen Frieden”, de Nicole, a oferit Germaniei prima victorie.

Luxemburgul va selecta prima sa intrare la Eurovision Song Contest în peste 30 de ani pe 27 ianuarie. Finala va vedea câștigătorul selectat cu implicarea publicului pentru prima dată din 1992.

Luxemburg la Eurovision Song Contest

Luxemburg a fost una dintre cele șapte țări care au participat la primul Eurovision Song Contest în 1956. Luxemburgul a participat la concurs de 37 de ori, înainte de a se retrage după concursul din 1993. În acești 37 de ani, a câștigat de cinci ori, ultima victorie fiind din 1983. Luxemburgul a fost aproape de a reveni la concurs în 2004, dar a optat pentru neparticipare din cauza costului financiar.

Sursa imaginii: eurovoix.com/ Wikimedia / Benh Lieu Song | Sursa: RTL