images

Luxemburg: Audițiile Eurovision 2024

RTL Luxembourg a anunțat modul de desfășurare a procesului de audiție pentru găsirea artistului participant la Eurovision 2024. Luxemburg revine în competiția Eurovision, după 31 de ani de la ultima sa participare.

Aproximativ 100 de cântăreți au fost invitați la o audiție pentru finala națională a Luxemburgului la Rockhal, unde evenimentul va avea loc pe 27 ianuarie 2024.

Într-un videoclip și un articol publicat de RTL, au fost anunțate mai multe informații cu privire la procesul de audiție. Audițiile au fost deschise cântăreților care aveau deja o melodie pentru concurs, precum și celor care nu au avut.

De asemenea, a fost creată o categorie separată pentru compozitorii și textierii  care doresc să scrie melodii pentru alți artiști care vor concura în finala națională a Luxemburgului.

Candidații au variat de la Pierre Urbing, în vârstă de 63 de ani, până la Melina Frisch, în vârstă de 16 ani, care a fost însoțită la audiție de pianista luxemburgheză Christine Hoffmann.

Fiecare candidat a trebuit să susțină o audiție în fața unui juriu, format din figuri cheie ale audiovizualului luxemburghez:

Sandra Bintz, șeful RTL.lu

Jenny Fischbach, lider cultural la RTL

Eric Lehmann, Coordonator ESC pentru Luxemburg

Jules Serrig, expert audio

Dave Gloesener, șeful Radio la RTL

Samuel Steen, personalitate radio.

Toți candidații au cântat fără negativ. Cu toate acestea, ei ar putea fi acompaniați de un instrument, dacă doresc. Juriul caută să schimbe acest lucru în viitor, deoarece consideră că au fost mai puține melodii up-tempo decât și-ar fi dorit.

În general, juriul RTL a fost mulțumit de audiții. Lehmann a spus: „Aș spune că 50 la sută dintre candidații care s-au prezentat cântă bine. De asemenea, am făcut câteva sugestii de îmbunătățire. Și cred că oamenii vor fi antrenați până în ianuarie.”

Persoanele care trec prin faza de audiție deschisă vor trebui să se confrunte cu mai mulți artiști consacrați în runda următoare. De acolo, finaliștii vor fi selectați pentru finala națională a Luxemburgului, unde o melodie va deveni reprezentantă a Luxemburgului la Eurovision.

 

Sursa:eurovision.tv

Credit foto: Aleksander Cano