images

Luxemburg: RTL va organiza selecția Eurovision 2024 pe 3 iulie

RTL, postul de televiziune public din Luxemburg, va organiza selecția pentru a alege melodia care va reprezenta țara la Eurovision Song Contest 2023 pe 3 iulie. 

Postul de televiziune luxemburghez RTL a confirmat pentru Eurovoix că selecția Marelui Ducat pentru Eurovision Song Contest 2024 din Suedia va fi lansată pe 3 iulie, la ora 10:00 CEST. Detaliile privind înscrierile și recrutarea candidaților și a compozitorilor vor fi publicate în același timp pe site-ul oficial.

La începutul lunii trecute, EBU a confirmat că Luxemburgul va reveni la Eurovision Song Contest în 2024. Aceasta va fi prima dată când concurează din 1993. RTL Luxembourg a confirmat că va difuza emisiunile live și va selecta cântecul care îi va reprezenta la concursul de anul viitor.

Luxemburg a început să concureze la Eurovision încă din 1956, la primul concurs de la Lugano, Elveția. De-a lungul timpului, a fost una dintre cele mai de succes țări din concurs, cu un total de 5 victorii. S-a retras în urma concursului din 1993, în urma retrogradării, după o serie de rezultate slabe. Ultima dată a fost aproape de a participa în 2004.

Sursa:eurovoix.com