images

Malta: Înscrierea la Eurovision 2024, la final

Miercuri, 20 septembrie, la miezul nopții, se încheie perioada de înscriere a cântecelor pentru Malta Eurovision Song Contest 2024.

PBS va închide înscrierile pentru Malta Eurovision Song Contest 2024 la miezul nopții, miercuri, 20 septembrie. Malta își caută reprezentantul pentru Malmö. Regulile complete pentru cei care doresc să concureze pot fi găsite pe site-ul oficial maltez. Odată ce înscrierile se vor termina, dosarele vor fi analizate și anumiți artiști vor fi invitați să concureze în MESC.

Artiștii de succes își vor interpreta piesa „în timpul unui spectacol televizat care se desfășoară pe câteva săptămâni” și vor încerca să se califice în Marea Finală. 12 melodii vor ajunge în etapa finală, iar piesele câștigătoare vor fi alese printr-o combinație între votul juriului și un televot public.

În finală, artiștii concurenți nu își vor interpreta melodiile live, ei vor fi invitați să înregistreze o versiune live pe bandă a melodiei lor (în decembrie 2023), unde vor avea trei interpretări și 60 de minute pentru a ajunge la cea mai bună interpretare posibilă.

În plus, fiecare dintre cei 12 finaliști va primi un grant de 5.000 EUR pentru a realiza un videoclip muzical, care va fi difuzat și în noaptea marii finale.

Odată ce fiecare spectacol live pe bandă și videoclipul muzical au fost difuzate, votul juriului și votul publicului vor fi combinate pentru a determina câștigătorul și melodia care va reprezenta Malta la Eurovision Song Contest 2024 de la Malmö, Suedia.

Câștigătorul MESC 2024 va călca pe urmele lui „The Busker”, care a câștigat ediția din 2023 a concursului cu „Dance (Our Own Party". Malta a evoluat în prima semifinală a Eurovision Song Contest 2023 la Liverpool, Regatul Unit. , ajungând pe locul 15 din 15 după ce a obținut doar trei puncte la general.

 

Sursa:eurovoix.com