images

Anunț potrivit căruia Muntenegru nu va participa la Eurovision 2024

Muntenegru ar fi decis să nu participe la concursul Eurovision pentru al doilea an consecutiv, conform unei știri transmise de postul CDM. 

În 2023, postul de televiziune al țării, RTCG, a ales să se retragă din concurs din motive financiare. Acum, o știre de la postul de știri din Muntenegru CDM anunță faptul că Muntenegru va rata și concursul din 2024, care va avea loc la Malmö, Suedia.

Știrea, dacă ar fi confirmată, ar însemna că o altă țară va continua să lipsească de la Eurovision anul acesta. În prezent, 35 de țări și-au confirmat intenția de a participa la concursul de anul viitor.

Cu toate acestea, CDM nu a putut obține confirmarea oficială legată de participarea Muntenegru la Eurovision 2024. Postul spune că l-a contactat pe Boris Raonic, directorul general al postului public din țară, pentru comentarii – dar acesta nu a răspuns.

Muntenegru a intrat ultima dată la Eurovision în 2022, când a trimis-o pe Vladana la concursul de la Torino, Italia, cu piesa „Breathe”. Ea nu a putut să se califice în Marea Finală, deoarece a terminat pe locul 17 în semifinală cu 33 de puncte. Muntenegru a ratat concursul din 2021.

Țara și-a făcut debutul la Eurovision în 2007, un an după ce statul și-a câștigat independența printr-un referendum. Anterior, au concurat alături de Serbia, ca Serbia și Muntenegru.

Cea mai bună performanță Eurovision a Muntenegrului rămâne încă cea de pe locul 13 în 2015, când Knez a interpretat „Adio” la Viena, Austria.

Dacă această știre va fi confirmată, totuși, fanii Eurovision din Muntenegru vor trebui să aștepte încă un an pentru a-și vedea țara participând din nou în concurs.

Sursa: eurovoix.com