images

Nebulossa câștigă „Benidorm Fest” în Spania

Spania și-a ales reprezentantul pentru Concursul Muzical Eurovision: Nebulossa va merge la Malmö cu piesa ‘Zorra’.

A treia ediție a Benidorm Fest și-a găsit câștigătorul care va urma pașii lui Chanel și Blanca Paloma.

Nebulossa va reprezenta Spania la Concursul Muzical Eurovision în mai, cu piesa Zorra.

Nebulossa – Zorra

Nebulossa este un duo synthpop format din María Bas (voce și producție) și Mark Dasousa (sintetizatoare, producție). Muzica duo-ului conține întotdeauna doi factori importanți: multă muzică pop și mult synth. Ei fac muzică bazată pe sunetele și melodiile anilor ’80. Poliédrica de mí este titlul albumului de debut pe care duo-ul l-a lansat în 2021, după ce au lansat în prealabil piese precum Glam, aleasă Cea Mai Bună Piesă a anului 2021 de juriul Indie Cool. Formația este în prezent în turneu, trecând prin săli de concerte și festivaluri din Madrid, Barcelona, Valencia, Malaga și Zaragoza. Au câștigat concursul Studio mans și au fost nominalizați la premiile Pop eye pentru Cel Mai Bun Grup Nou.

Benidorm Fest

După două seri de semifinale în săptămânile premergătoare, finala Benidorm Fest de sâmbătă, 3 februarie, a avut 8 participanți care au concurat pentru onoarea de a reprezenta Spania la Malmö.

Punctele pentru câștigător au provenit din trei surse: un juriu de experți, un juriu demoscopic și un vot public. Juriul de experți a fost format din 8 membri (4 spanioli și 4 internaționali) și a contribuit cu 50% din puncte. Juriul demoscopic a fost alcătuit dintr-o secțiune transversală a populației spaniole și a reprezentat 25% din vot. Celelalte 25% procentaje din punctaje au fost stabilite de publicul spaniol care urmărea spectacolul de acasă de acasă.

Gazdele serii au fost Ana Prada, Marc Calderó și o figură foarte familiară fanilor Eurovision, Ruth Lorenzo. Cu 10 ani în urmă, la Copenhaga 2014, Ruth a adus Spaniei un loc în Top 10 cu interpretarea sa impresionantă a piesei „Dancing In The Rain”.

Câștigătorul Benidorm Fest 2024 speră, fără îndoială, că va putea ajunge cel puțin la fel de sus ca Ruth atunci când va concura în Malmö.

 

Sursa: eurovision.tv