images

Nemo va cânta “The Code” pentru Elveția la Eurovision 2024

Artistul non-binar Nemo va reprezenta Elveția la Eurovision 2024 în Malmö cu piesa “The Code”. Melodia plină de energie trece prin rap, drum ’n bass și operă. Este amuzantă și neconvențională, dar poartă un mesaj important despre acceptarea de sine și evidențiază perseverența de care multe persoane au nevoie pentru a trăi într-un mod deschis și liber.

Pentru Nemo, descifrarea codului din titlu reflectă călătoria în aflarea că nu era nici bărbat, nici femeie. Așa cum cântă: „Am mers până în iad și înapoi / pentru a mă găsi pe drum / Am spart codul / Oh, oh, oh …”.

Folosind codul binar ca analogie pentru negru și alb, bărbat și femeie, Nemo își descoperă adevărul: „Undeva între 0 și 1 / aici am găsit regatul meu / inima mea bate ca o toba.”

Nemo va cânta “The Code” pentru Elveția la Eurovision 2024. Nemo înțelege pe deplin amploarea reprezentării Elveției. Într-un comunicat de presă trimis de postul de televiziune elvețian SRF, Nemo a spus: „Este o onoare incredibilă să pot reprezenta Elveția la ESC. Platforma Eurovision oferă o oportunitate imensă de a construi punți între diferite culturi și generații. De aceea este foarte important pentru mine, ca persoană de gen queer, să mă implic pentru întreaga comunitate LGBTQIA+.

“The Code” este despre călătoria pe care am început-o cu în momentul în care am realizat că nu sunt nici bărbat, nici femeie. Să mă găsesc pe mine însumi a fost un proces lung și adesea dificil pentru mine. Dar nimic nu mă face să mă simt mai bine decât libertatea pe care am câștigat-o realizând că sunt non-binar.”

SRF descrie piesa ca fiind „manifestul artistic al acestei călătorii personale” și un „spațiu sigur în care fiecare persoană își poate găsi adevărul”. Povestea sa devine „o poveste universală” și un apel pentru fiecare „să spargă propriul său cod și să intre în regatul autenticității”.

 

Sursa: wiwibloggs.com