images

Norvegia: perioada de înscrieri se închide în scurt timp pentru Melodi Grand Prix 2024

Postul de televiziune norvegian NRK își închide perioada de înscrieri pentru Melodi Grand Prix 2024 în câteva ore.

Perioada de înscrieri pentru selecția norvegiană la Eurovision 2024 se închide astăzi la 23:59 CET. Selecția din acest an a înregistrat o schimbare a regulilor, permițând oricui care trimite o melodie să o poată lansa înainte de începerea competiției. Anterior, melodiile nu puteau fi lansate înainte de concurs, melodiile fiind lansate în săptămâna fiecărui spectacol.

NRK spune că noile reguli vor spori angajamentul față de noua muzică norvegiană și față de MGP înainte de începerea sezonului”. Nu numai asta, dar postul de televiziune speră că acest lucru îi va determina pe fani să „pună presiune” pe artiști – și pe editorii MGP – pentru a alege melodii și spectacole specifice pentru competiție. Lista completă a participanților la Melod Grand Prix 2024 va fi anunțată în ianuarie.

Alessandra a câștigat Melodi Grand Prix 2023 cu „Queen of Kings”. Ea a terminat pe locul 5 pentru Norvegia la Eurovision Song Contest 2023 din Liverpool, Regatul Unit, obținând 268 de puncte – dintre care 216 au venit din votul publicului.

***

Sursa: eurovoix.com