images

Olanda: Joost Klein, eliminat din Eurovision 2024

Joost Klein a fost eliminat din competiția Eurovision Song Contest 2024.

EBU a declarat:

„Artistul olandez Joost Klein nu va concura în Finala Mare a Concursului Eurovision de anul acesta.

Poliția suedeză a investigat o plângere făcută de o membră a echipei de producție, în urna unui incident survenit după interpretarea lui Klein în semifinala de joi seara. Pe durata desfășurării procesului legal, nu ar fi adecvat ca el să participe în concurs.

Dorim să precizăm că, contrar unor rapoarte din media și a speculațiilor de pe rețelele sociale, acest incident nu a implicat niciun alt concurent sau membru al vreunei delegației.

Menținem o politică de zero toleranță față de comportamentul inadecvat la evenimentul nostru și ne angajăm să oferim un mediu de lucru sigur și securizat pentru tot personalul concursului. În lumina acestui fapt, comportamentul lui Joost Klein față de un membru al echipei este considerat o încălcare a regulilor concursului.

Marea Finală a celei de-a 68-a ediții a Concursului Eurovision Song Contest va continua cu 25 de cântece participante.”

A avut loc o întâlnire între AVROTROS, șefa NPO Frederike Leeflang și Uniunea Europeană de Radiodifuziune.

Postul olandez NOS a anunțat că în seara de joi, 9 mai, a avut loc un incident cu o angajată a televiziunii, fiind înregistrată o plângere vineri, 10 mai.

Poliția i-a informat pe cei de la NOS că Joost Klein a fost interogat aseară, persoana care a depus plângerea fiind și ea interogată. Cazul este acum în mâinile procurorului public local pentru a decide ce se va întâmpla. Soluționarea acestuia ar putea dura câteva săptămâni.

 

Sursa:eurovoix.com