images

Polonia: TVP anunță selecție internă pentru Eurovision 2024

Televiziunea poloneză, TVP,  a anunțat că va alege reprezentantul pentru concursul Eurovision din 2024 printr-o selecție internă.

TVP va organiza o selecție internă pentru Eurovision 2024. Un total de douăzeci de artiști și-au exprimat interesul de a reprezenta Polonia la concursul din Malmö, Suedia.

Postul de televiziune național al țării a confirmat că sunt acceptate propuneri din partea oricărui artist interesat să reprezinte Polonia la Eurovision. Perioada de înscriere este deschisă acum și se va închide pe 2 februarie la ora 22:00 CET.

Pentru a participa la procesul de selecție polonez, trebuie să ai vârsta de cel puțin 16 ani și să ai cetățenie poloneză. Pentru a aplica, artiștii ar trebui să trimită propunerile lor la eurowizja@tvp.pl.

Știrea confirmă faptul că TVP nu va continua cu programul de selecție pentru Eurovision, “Tu bije serce Europy – Wybieramy hit na Eurowizję!” (Poloneză: “Inima Europei bate aici - Alegem un hit pentru Eurovision!”).

Emisiunea, câștigată în 2023 de Blanka cu piesa ei “Solo”, a fost controversată. Deși Blanka a obținut cel mai mare număr de puncte combinate de la juriu și televoting, rezultatele competiției au fost implicate în acuzații că ar fi fost manipulate.

Piesa “Solo” a terminat pe locul 3 în a doua semifinală a Concursului Muzical Eurovision 2023 în Liverpool, Regatul Unit, și în cele din urmă pe locul 19 în finala mare.

 

Sursa: eurovoix.com