images

Portugalia: RTP anunță componența Festivalului da Canção 2024!

Sezonul Eurovision se desfășoară foarte rapid! RTP, postul portughez, se pregătește pentru următoarea ediție a Festivalului da Canção.

Festivalul da Canção va avea 2 semifinale. În fiecare semifinală, vor concura 10 cântece și 6 cântece vor avansa în Marea Finală. În fiecare semifinală, va exista o primă rundă de votare responsabilă pentru selectarea a 5 cântece, pe baza rezultatelor voturilor publicului și juriului (format din personalități din lumea muzicii, divertismentului și mass-media), în proporție de 50/50. În caz de egalitate pentru locul 5, cântecul cu cel mai mare punctaj în votul juriului va avansa în Marea Finală. Ulterior, un al șaselea cântec va fi selectat exclusiv prin votul publicului. Cântecul cu cel mai mare număr de apeluri în acest al doilea interval de votare, în fiecare semifinală, va avansa în Marea Finală.

În Marea Finală, votul se va realiza prin televoting și prin votul unui juriu regional, alcătuit din reprezentanți ai celor 5 regiuni ale Portugaliei continentale și ale celor 2 regiuni autonome (Madeira și Azore), în proporție de 50/50. În caz de egalitate pentru locul 1, cântecul cu cel mai mare număr de apeluri în televoting va câștiga.

Componența compozitorilor este următoarea:

Semifinala 1:

▪ Bispo

▪ Iolanda

▪ João Borsch

▪ LEFT. (din apelul deschis)

▪ MELA (din apelul deschis)

▪ Mila Dores

▪ Nena

▪ NOBLE

▪ Perpétua

▪ Rita Rocha (din apelul deschis)

Semifinala 2:

▪ Buba Espinho

▪ Cristina Clara

▪ FILIPA (din apelul deschis)

▪ Huca

▪ João Couto (din apelul deschis)

▪ Leo Middea

▪ Maria João

▪ No Maka

▪ Rita Onofre (din apelul deschis)

▪ Silk Nobre

Componența detaliată va fi anunțată ulterior.

Mimicat a reprezentat Portugalia anul acesta cu piesa lor “Ai Coração”. Piesa s-a clasat pe locul 23 în Marea Finală, acumulând un total de 59 de puncte.

 

Sursa: escunited.com